Cele mai citite
 


Mehedinţi: Centre multifuncţionale de sănătate, în clădirile spitalelor desfiinţate din Strehaia şi Vânju Mare
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din Strehaia şi Vânju Mare, desfiinţate la 1 aprilie, vor fi transformate în centre multifuncţionale de sănătate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Miruna Constantin.
Potrivit sursei citate, autorităţile administraţiei publice locale şi de sănătate au demarat procedurile de înfiinţare a noilor unităţi care pot deveni funcţionale imediat ce consiliile orăşeneşti din Strehaia şi Vânju Mare vor aproba utilizarea clădirilor pentru aceste forme de asistenţă medicală.
''Dispunem de personal calificat şi de echipamente pentru prestarea de servicii medicale. Fondurile pentru acestea vor proveni de la bugetul de stat şi de la Consiliul Judeţean Mehedinţi şi Spitalul de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin'', a precizat Constantin.
În context, Miruna Constantin a mai arătat că în aceleaşi localităţi vor funcţiona şi centre de permanenţă, în acest sens în jur de 14 medici manifestându-şi disponibilitatea de a efectua activităţi de urgenţă, astfel încât bolnavii să nu mai fie transportaţi la zeci de kilometri în alte spitale din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Dolj. AGERPRES/ (AS - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Centrele de permanenţă asigură asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor Cele trei centre de permanenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin şi oraşele Strehaia şi Vînju Mare asigură între 31 decembrie şi 3 ianuarie asistenţa medicală.
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Mehedinţi: Consilierii judeţeni au aprobat transformarea spitalelor desfiinţate în secţii ale SJU Spitalele desfiinţate din oraşele Strehaia şi Vânju Mare vor deveni secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Drobeta Turnu Severin, a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Marius Bălu.
Mehedinţi: Cinci intervenţii de asistenţă medicală rezolvate de SMURD Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit, marţi, în cinci cazuri în care au acordat primul ajutor de urgenţă unor persoane din localităţile Drobeta Turnu Severin, Cremenea de Jos, Comanda şi Albuleşti.
Mehedinţi: Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor afectate de caniculă Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea asistenţei medicale la un număr de zece persoane afectate de temperaturile ridicate din apartamente sau de pe stradă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
Mehedinţi: Spitalul din oraşul Strehaia s-a redeschis doar pe hârtie, susţine primarul Spitalul din oraşul Strehaia, a cărui activitate a încetat la data de 1 mai, a devenit mărul discordiei între primăria localităţii şi Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES primarul Sâmion Burcu.