Cele mai citite
 


Ministrul Cseke Attila a inugurat două secţii reabilitate la Spitalul Cilinic Judeţean din Oradea
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri etajul şapte al Spitalului Clinic Judeţean Bihor, practic al cincilea etaj care a fost complet reabilitat în ultimul an şi jumătate, cu finanţare de la minister, parţial, şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor.
Ministrul Cseke a tăiat două panglici inaugurale, la secţia de gastroenterologie şi cea de chirurgie plastică şi arşi, care au fost reabilitate prin recompartimentarea saloanelor, de câte patru şi două paturi, cu corpuri sanitare în fiecare salon, igienizare, schimbarea ambientului de la pardoseală până în tavan, cu introducerea utilităţilor noi.
Ministrul a declarat că, în condiţiile în care cel mai mare spital din judeţ nu a fost reabilitat niciodată de la înfiinţarea lui în anii 1970, a venit timpul ca acest lucru să se facă. Astfel, prin finanţare de la minister va intra în reabilitare şi ultimul etaj al spitalului, etajul opt, pentru care sunt deja alocate fonduri, la fel ca şi pentru corpul B al spitalului, astfel încât la sfârşitul anului, practic, toate palierele pentru pacienţi şi tratamente vor fi complet reabilitate. Astfel, întregul Spital Judeţean va fi complet reabilitat, fiind al doilea mare spital modernizat în Oradea, după Spitalul Municipal.
Potrivit managerului general al Spitalului Judeţean, Gavrilă Grebenişan, fondurile alocate de la minister sunt în jurul a 7,7 milioane de lei pentru etajele reabilitate până în prezent, valoarea lucrărilor de la etajul şapte, inaugurate vineri, fiind de circa 1,2 milioane de lei, cu o contribuţie a CJ Bihor de 500.000 de lei.
În acelaşi domeniu al reabilitării spitalelor, ministrul a menţionat şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie, care este obiectul unui proiect de reabilitare completă ce va intra în licitaţie, în două-trei săptămâni, printr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii, cu finanţare de la bugetul de stat, în valoare de două milioane de euro.
'Sper foarte mult ca şi acest proiect până pe 30 aprilie 2012, când banii trebuie folosiţi, va fi implementat. La Maternitate mai sunt şi alte lucrări în curs de derulare, reabilitarea ambulatoriului de specialitate, care este finanţat de Ministerul Sănătăţii', a precizat ministrul.
Cseke Attila a ţinut să adauge că Oradea rămâne un punct important în strategia ministerului, din multe puncte de vedere, mai ales că spitalul judeţean deserveşte un mare număr de cetăţeni din vestul ţării.
'Trebuie să recâştigăm pacienţii care aleg alte ţări. Cu această infrastructură sanitară eu cred că avem această şansă, dublată de o mentalitate a personalului medical care trebuie să existe faţă de pacient', a conchis ministrul Sănătăţii. AGERPRES-FOTO PE FLUX/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
Ministrul Cseke Attila solicită autorităţilor locale cel puţin 3% pentru sănătate Oradea, 7 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat vineri, de la Oradea, tuturor autorităţilor locale din ţară să aloce cel puţin 3% din bugetele locale pentru sănătate.
Ministrul Cseke Attila va discuta cu delegaţia FMI despre starea sistemului sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că săptămâna viitoare, probabil marţi, va avea o întâlnire programată cu delegaţia FMI şi UE, pentru a discuta stadiul măsurilor de reformă convenite pe care ministerul intenţionează să le implementeze.
Bihor: Ministerul Sănătăţii finanţează aparatură pentru Centrul oncologic din Oradea Oradea, 20 sep /Agerpres/ - Centrul oncologic din Oradea va primi o finanţare din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţionarea unui accelerator liniar de particule pentru energii înalte, se arată într-un comunicat al ministerului.