Cele mai citite
 


Ministrul Cseke Attila va discuta cu delegaţia FMI despre starea sistemului sanitar
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că săptămâna viitoare, probabil marţi, va avea o întâlnire programată cu delegaţia FMI şi UE, pentru a discuta stadiul măsurilor de reformă convenite pe care ministerul intenţionează să le implementeze.
'Vom discuta cu delegaţia FMI şi cum stăm cu execuţia bugetară pentru mediul sanitar', a precizat ministrul Cseke, într-o scurtă conferinţă de presă, la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, unde a inaugurat două secţii reabilitate, la etajul şapte, respectiv secţia de gastroenterologie şi cea de chirurgie plastică.
În ce priveşte achiziţiile de medicamente, ministrul a precizat că, în condiţiile în care an de an creşte consumul de medicamente, acesta va trebui reglementat, după dezbatere publică, fie prin introducerea unui preţ de decontare pe medicamentele din lista C2, medicamentele gratuite, fie printr-un adevărat sistem de clowback, aşa cum funcţionează în toate ţările UE pentru a asigura o anumită limită a consumului de medicamente.
Ministrul a precizat că există o creştere cu mai mult de 10% în ultimii doi-trei ani a consumului de medicamente pe anumite segmente, mai ales pe cel al bolnavilor care beneficiază de tratament nou şi scump, unde creşterea este mult mai mare.
'Ne dorim un adevărat sistem de clowback aşa cum funcţionează în toate ţările UE pentru a asigura o anumită limită a consumului de medicamente. Toate ţările europene au asemenea măsuri. Există o lege astăzi în vigoare, dar care din păcate este ineficientă din 2009, pe sistemul de clowback şi care nu şi-a arătat efectele astfel încât această lege va trebui modificată şi, în luna august, vom veni cu o nouă propunere în guvern', a declarat ministrul.
Cseke Attila a adăugat că măsurile sunt necesare, dar în nici un caz nu lovesc în pacienţi.
'Resping ferm ideea celor care susţin că pacientul va suferi din cauza acestor măsuri. Între interesul comercial al unor firme şi interesul pacientului, ministrul va alege întotdeauna pacientul şi trebuie să înţeleagă toată lumea că aşa cum şi alte state europene au introdus măsuri de limitare a consumului de medicamente, care ţin în principal de producători, distribuitori şi farmacişti, aşa va introduce şi România pentru că măsura actuală este ineficientă', a conchis ministrul Sănătăţii. AGERPRES-FOTO PE FLUX/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Cseke Attila a inugurat două secţii reabilitate la Spitalul Cilinic Judeţean din Oradea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri etajul şapte al Spitalului Clinic Judeţean Bihor, practic al cincilea etaj care a fost complet reabilitat în ultimul an şi jumătate, cu finanţare de la minister, parţial, şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor.
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).
Cseke Attila: Serviciul de Urgenţă în România trebuie să funcţioneze după reguli militare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că vor fi continuate verificările inopinate la Serviciile judeţene de Ambulanţă, iar pentru noii manageri se va organiza concurs la nivel naţional. Cseke a mai precizat că serviciul de urgenţă din România ar trebui să funcţioneze după reguli...
Miniştrii Vasile Blaga şi Cseke Attila la inaugurarea unor instituţii publice la Oradea Cei doi miniştri bihoreni, Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor, şi Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, au participat împreună vineri, la inaugurarea secţiilor Chirurgie I şi Ortopedie I din Spitalul Judeţean şi la inaugurarea sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, complet...
Bihor: Ministrul Sănătăţii susţine măsuri de management special pentru judeţele de graniţă Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat sâmbătă, la Oradea, că trebuie luate câteva măsuri de management special pentru judeţele de graniţă, în perspectiva unei directive europene de liberalizare a serviciilor medicale.
Bihor: Centrul Regional Sud Est European de Transfuzie Sanguină, inaugurat la Oradea Oradea, 7ian/Agerpres/- Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a inaugurat, vineri, la Oradea, Centrul Regional Sud-Est European de Transfuzie Sanguină, unic în regiunea de Sud-Est a Europei, coordonator în domeniul transfuziei şi siguranţei sângelui, dar şi promotor al unor politici de intervenţie trans...