Cele mai citite
 


Opt elveţieni, inculpaţi în SUA pentru complicitate la evaziune fiscală a două generaţii de contribuabili americani
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Opt elveţieni, printre ei fiind şi un fost conducător al Creditului Elveţian în America de Nord, au fost inculpaţi joi în SUA pentru că au ajutat contribuabili în manevre de evaziune fiscală, a anunţat Departamentul Justiţiei americane.
Ei au fost implicaţi în două afaceri diferite, una judecată la New York, iar alta în Virginia.

Dosarul instruit în Virginia vizează şapte elveţieni rezidenţi în prezent în ţara lor.

Markus Walder, fost director al Diviziei activităţi bancare extrateritoriale în America de Nord a Creditului Elveţian, este acuzat de declaraţii false făcute reglementatorilor bancari şi fiscului SUA. Potrivit acuzaţiei, el a fost principalul instigator al montajului care permitea clienţilor băncii să-şi structureze conturile astfel încât niciunul să nu depăşească 10.000 de dolari, prag peste care erau obligaţi să-şi declare suma fiscului american.

Ceilalţi inculpaţi la Creditul Elveţian sunt Susanne Ruegg Meier, care superviza aceste operaţiuni de la Zurich, Roger Schaerer /având şi cetăţenie americană/, unul dintre conducătorii filialei din New York /1999-2008/, şi Michele Bergantino, specialistă în administrare privată.

În afara Creditului Elveţian, s-au mai afirmat în domeniu elveţienii Emanuel Agustoni şi Andreas Bachman, "bancheri privaţi şi gestionari de portofolii, oferind servicii bancare şi sfaturi în investiţii nedeclarate", şi Josef Darig, "fondator al unei societăţi fiduciare elveţiene".

Potrivit acuzării, evaziunea fiscală a început în cazurile cele mai vechi în 1953, permiţând uneori ca două generaţii de contribuabili să fraudeze fiscul. Totalul sumelor fraudate nu a fost precizat.

Ei riscă toţi să fie condamnaţi la câte cinci ani închisoare şi la o amendă de 250.000 de dolari.

În dosarul newyorkez, Beda Singenberger /57 ani/, rezident în Zurich, este acuzat de complicitate cu diverşi contribuabili din SUA şi de efectuarea unor operaţiuni destinate să disimuleze peste 184 milioane de dolari în străinătate în diferite bănci elveţiene între 1998-2009.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Apel al oamenilor de ştiinţă americani pentru cercetarea microbioamelor Un grup de 48 de oameni de ştiinţă de la 50 instituţii din SUA au făcut apel miercuri la lansarea unui proiect ambiţios de descoperire a secretelor microbioamelor, formate din organisme minuscule care joacă un rol major în sănătatea umană, în agricultură şi în producţia de energie, informează agenţia...
Şase condamnaţi la moarte americani dau în judecată Agenţia medicamentului Şase condamnaţi la moarte americani au reclamat în faţa unui tribunal din Washington Agenţia federală a medicamentului că a autorizat ilegal importul unui anesteziant utilizat pentru execuţii, informează AFP, citându-i pe avocaţii acestora.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
SUA: Anual, depresia afectează circa 3 milioane de adolescenţi americani (raport) În doar un an de zile aproape 3 milioane de adolescenţi americani s-au confruntat cu o criză majoră de depresie, potrivit unui raport al executivului american, scrie UPI.com.
Bacău: Intervenţii chirurgicale complexe efectuate de specialişti din 6 ţări cu prilejul Zilelor Spitalului din Moineşti Un număr de 15 bolnavi din judeţele Bacău, Vrancea, Neamţ şi Sibiu, având o patologie gravă, vor fi operaţi până sâmbătă în cele şase săli specializate ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti, de echipe coordonate de cunoscuţi chirurgi din România, Franţa, Turcia, Israel, SUA şi Republica Moldova.
TB: Nicuşor Constantinescu a explicat de ce a mers în Turcia Preşedintele suspendat al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat joi la Tribunalul Bucureşti că a mers în Turcia la recomandarea medicilor americani, pentru a putea participa la procesele penale din România şi a urma în acelaşi timp un tratament.