Cele mai citite
 


Premierul Emil Boc: Medicamente vor exista, doar că la preţuri corecte şi prin proceduri transparente
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc a susţinut vineri la Radio România Actualităţi că obiectivul Guvernului este legat de prezenţa medicamentelor în farmacii "la preţuri corecte şi prin proceduri transparente".
Întrebat dacă Executivul va da curs cererii preşedintelui Traian Băsescu cu privire la stoparea plăţii datoriilor pentru distribuitorii de medicamente, Boc a răspuns că "este un obiectiv pe care Guvernul îl are de a împiedica producerea, în continuare, de arierate".
"Vrem şi în domeniul sănătăţii să punem stavilă unor proceduri care au permis acumularea, uneori nejustificată, a unor datorii în sectorul medical şi în acest moment, fără a intra în detalii, suntem în discuţii directe şi pragmatice atât cu Ministerul Sănătăţii, cât şi cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi vom lua decizii şi pentru ceea ce înseamnă preţul la medicamente şi achiziţii în perioada următoare", a afirmat primul-ministru.
Boc a subliniat că "medicamente vor exista, doar că la preţuri corecte şi prin proceduri transparente, acesta este obiectivul pe care îl are Guvernul, împreună cu Casa (n.r. - Naţională de Asigurări de Sănătate) şi Ministerul Sănătăţii".
Emil Boc a declarat miercuri 20 iulie, într-o conferinţă susţinută la sediul Partidului Democrat Liberal (PDL), că Guvernul face, în prezent, o analiză a arieratelor din sănătate împreună cu ministerul de resort, CNAS şi cu organismele implicate în acordurile internaţionale ale României.
Şeful statului a afirmat miercuri că, în domeniul sănătăţii, România are probleme serioase privind achiziţiile de medicamente, menţionând că arieratele din acest sector vor fi, cu siguranţă, o prioritate în discuţiile pe care delegaţia Fondului Monetar Internaţional sosită la Bucureşti le va purta cu autorităţile.
El a susţinut că nu trebuie plătit niciun leu din aceste arierate până când nu se reglementează sistemul de achiziţii de medicamente atât în spitale, cât şi prin farmacii.
să plătim cu prioritate în zona de arierate la medicamente", a spus Băsescu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Medicamente vor exista, doar că la preţuri corecte şi prin proceduri transparente Premierul Emil Boc a susţinut vineri la Radio România Actualităţi că obiectivul Guvernului este legat de prezenţa medicamentelor în farmacii "la preţuri corecte şi prin proceduri transparente".
Premierul Boc:Trebuie să stopăm risipa banului public în Sănătate şi să asigurăm medicamente la preţul corect Trebuie stopată risipa în cheltuirea banului public în Sănătate şi asigurate medicamente la preţuri corecte, a declarat marţi premierul Emil Boc rugat să comenteze afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora în cazul în care şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi ministrul...
Emil Boc: Guvernul face împreună cu MS, CNAS şi organismele internaţionale o analiză a arieratelor din sănătate Guvernul face, în prezent, o analiză a arieratelor din sănătate împreună cu ministerul de resort, Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS) şi cu organismele implicate în acordurile internaţionale ale României, a declarat, joi, premierul Emil Boc, într-o conferinţă de presă la sediul PDL.
Premierul Boc: Guvernul face împreună cu MS, CNAS şi organismele internaţionale o analiză a arieratelor din sănătate Guvernul face, în prezent, o analiză a arieratelor din sănătate împreună cu Ministerul Sănătăţii (MS), Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS) şi cu organismele implicate în acordurile internaţionale ale României, a declarat, joi, premierul Emil Boc, într-o conferinţă de presă la sediul Partidului...
Emil Boc: Guvernul va permite CNAS angajamente suplimentare de 500 milioane de leiEmil Boc: Guvernul va permite CNAS angajamente suplimentare de 500 milioane de lei Executivul va permite Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să încheie angajamente legale suplimentare, de maximum 500 de milioane de lei, pentru a putea asigura necesarul de medicamente, printr-o ordonanţă de urgenţă care urmează să fie adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat...
Emil Boc:Trebuie să stopăm risipa banului public în Sănătate şi să asigurăm medicamente la preţul corect Trebuie stopată risipa în cheltuirea banului public în Sănătate şi asigurate medicamente la preţuri corecte, a declarat marţi după-amiază premierul Emil Boc rugat să comenteze afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora în cazul în care şeful CNAS şi ministrul Sănătăţii nu se vor înţelege...