Cele mai citite
 


Presa străină denunţă umilinţele la care au fost supuse trei jurnaliste de către forţele de securitate israeliene
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia presei străine din Israel a denunţat ''umilinţele'' provocate de agenţi de securitate de la Biroul premierului Benjamin Netanyahu în cazul a trei jurnaliste, inclusiv una de la AFP, cărora le-au cerut să-şi dea jos sutienele în cursul unui control, relatează vineri agenţia France Presse.
Contactat de AFP, şeful biroului guvernamental de presă, Oren Helman, a deplâns vineri incidentul, despre care a afirmat că este ''jenant'' şi că ''aduce atingere imaginii Israelului''.
''Le prezentăm scuze jurnalistelor pentru umilinţa suferită şi vom face tot ce este posibil pentru ca astfel de incidente să nu se repete'', a declarat Helman.
''Acest tip de tratament este umilitor şi nejustificat'', scrie Asociaţia presei străine /FPA/, care denunţă într-un comunicat ''hărţuirea continuă a jurnaliştilor veniţi să transmită despre evenimente de la Biroul premierului''.
FPA a indicat că se va consulta cu membrii săi în legătură cu oportunitatea transmiterii de evenimente de la Biroul premierului israelian.
''Este una dintre cele mai umilitoare experienţe din viaţa mea. Am transmis despre întâlniri prezidenţiale de la Casa Albă /SUA/ şi n-am fost supusă niciodată unui astfel de tratament'', a declarat într-o scrisoare către FPA una dintre cele trei jurnaliste, Sara Hussein, de la Biroul AFP din Ierusalim.
Cele trei jurnaliste s-au plâns la aociaţie că au fost nevoite să-şi dea jos sutienele pentru un control cu raze X efectuat în prezenţa unor colegi şi al agenţilor de securitate. Anterior, ele au fost supuse unui control prin palpare în spatele unei cortine, unde au fost forţate să se dezbrace.
AFP aminteşte că, în ianuarie a.c., agenţi israelieni de securitate le-au obligat pe unele jurnaliste originare din ţări arabe să se dezbrace în faţa a zeci de jurnalişti acreditaţi în Israel, invitaţi să participe la conferinţa de presă anuală a lui Netanyahu.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Israel: Conferinţa Mondială a Ştiinţei, având ca invitaţi numeroşi laureaţi ai Premiului Nobel Prima ediţie a Conferinţei Mondiale a Ştiinţei (World Science Conference Israel, WSCI 2015), care va reuni un mare număr de laureaţi ai Premiului Nobel şi delegaţii de tineri cercetători din 71 de ţări, printre care şi România, se va inaugura oficial duminică, în prezenţa premierului israelian, Benjamin...
Vizita în România a prim-ministrului Statului Israel, Benjamin Netanyahu Prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, va sosi miercuri în România, prilej cu care se va întâlni, la Palatul Victoria, cu premierul Emil Boc, potrivit agendei de lucru a Guvernului.
Emil Boc şi omologul său israelian, B. Netanyahu, au semnat Declaraţia comună privind priorităţile colaborării bilaterale Premierul Emil Boc şi omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, au semnat, joi o Declaraţie comună a celor două Cabinete privind priorităţile cooperării bilaterale pe termen scurt şi mediu.
Israel: Decesul fostului şef al Statului Major al armatei Fostul şef al Statului Major al Forţelor de Apărare israeliene /IDF/, Amnon Lipkin-Shahak, fost membru al guvernului, a decedat miercuri la vârsta de 68 de ani într-un spital din Ierusalim, transmite Xinhua.
Israel: Sute de medici au demisionat, din cauza salariilor mici (sursă medicală) Sute de medici israelieni internişti au demisionat în semn de protest faţă de salariile mici şi condiţiile de muncă necorespunzătoare, riscând să provoace o criză de proporţii în sistemul de sănătate din Israel, au indicat luni surse medicale locale, citate de AP şi AFP.
Benjamin Netanyahu a fost operat la picior din cauza unei infecţii Premierul israelian Benjamin Netanyahu a suferit marţi dimineaţă o operaţie la un picior la spitalul Hadassah din Ierusalim, înainte de a-şi relua activitatea obişnuită, relatează AFP, citând un comunicat al biroului său.