Cele mai citite
 


Taberele de refugiaţi sirieni: o delegaţie a Consiliului Europei va merge în Turcia
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O delegaţie parlamentară a Consiliului Europei va vizita marţea viitoare taberele de refugiaţi sirieni instalate pe teritoriul Turciei, a anunţat vineri organizaţia din Strabourg, informează AFP.
Delegaţia se va deplasa la Antakya /sud/, la frontiera dintre cele două ţări, unde se află taberele ce adăpostesc circa 8.500 de refugiaţi sirieni, care au plecat în masă din cauza conflictului din ţara lor, precizează organizaţia.
Sosirea la frontiera siriano-turcă a unor trupe siriene, susţinute de blindate, au determinat refugierea în Turcia a unor persoane strămutate care se instalaseră în acea zonă.
Delegaţia CoE, formată din patru parlamentari, doreşte să se întâlnească cu refugiaţi, precum şi cu reprezentanţi ai unor colectivităţi şi ai Semilunii Roşii turce.
Parlamentarii se vor interesa de condiţiile de cazare şi tratament în cazul refugiaţilor şi se vor informa în legătură cu condiţiile şi viabilitatea acţiunilor de întoarcere în ţară, deja demarate, a refugiaţilor.
Numărul de refugiaţi sirieni în Turcia a scăzut şi în prezent el este de circa 8.500, după întoarcerea în ţară a mai multor sute de persoane, au indicat pe 11 iulie responsabili turci.
Numărul refugiaţilor sirieni în Turcia a culminat cu 11.739 la sfârşitul lunii iunie. Refugiaţii trăiesc în şase tabere în provincia Hatay /sud/.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
"Macii Roşii - Sărbătoarea verii la P.A.V.E.L.", joi, la Institutul Oncologic "Prof. dr. Alex. Trestioreanu" Cea de-a treia ediţie a evenimentului "Macii Roşii - Sărbătoarea verii la P.A.V.E.L.", organizat de asociaţia părinţilor care au copii bolnavi de cancer, se va desfăşura joi, între orele 17,30 şi 21,00, în curtea Institutului Oncologic "Prof. dr. Alex. Trestioreanu" din Bucureşti.
Dungile roşii de pe piele pot fi un semn al unei afecţiuni bacteriene limfatice Mulţi oameni intră în panică dacă văd că le-au apărut pe piele dungi roşii care se deplasează încet spre inimă, crezând că vor muri dacă ajung la acest organ, însă o asemenea supoziţie este neadevărată, petele putând fi un semn de limfagită, o infecţie a vaselor limfatice care cel mai adesea rezultă...
Gala Crucii Roşii: 31.000 de euro strânşi la a IX-a ediţie a evenimentului Nu mai puţin de 31.000 de euro au fost strânşi la cea de-a IX-a ediţie a Galei Crucii Roşii, desfăşurată vineri la Televiziunea Română, din donaţii prin SMS şi apeluri telefonice şi din donaţiile partenerilor şi sponsorilor, pentru continuarea proiectului "Puncte de prim ajutor în zone izolate", informează...
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
Sălaj: Directoare Crucii Roşii a demisionat din PSD, piezându-şi funcţia de consilier judeţean Lorena Filip, directoarea filialei Sălaj a Crucii Roşii, a demisionat din PSD, partid pe lista căruia a ajuns consilier judeţean, renunţarea la calitatea de membru de partid determinând şi pierderea calităţii de ales local.