Cele mai citite
 


Un institut latino-american denunţă condamnarea unor jurnalişti în Ecuador
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul pentru presă şi societate (IPYS) a deplâns, joi, condamnarea în ajun, în Ecuador, a patru jurnalişti la trei ani de închisoare şi o astronomică amendă solidară în valoare de 30 de milioane dolari în urma unei plângeri formulate de preşedintele Rafael Correa, informează AFP.
Este vorba despre o 'decizie îngrijorătoare ce nu este pe măsura delictului sau a infracţiunii presupuse' emanând dintr-un simplu editorial în care autorul, în prezent demisionar, nu prezenta decât o părere personală, a declarat Ricardo Uceda, directorul acestei organizaţii latino-americane de apărare a libertăţii de exprimare, cu sediul în Peru.
'Acest proces confirmă toate îndoielile ce se pot emite în privinţa independenţei anumitor sectoare ale puterii judiciare în Ecuador', a mai afirmat el.
Trei angajaţi şi un editorialist ai cotidianului ecudorian 'El Universo', unul din cele mai importante din ţară, au fost condamnaţi, miercuri, la trei ani de închisoare şi plata 'în solidar' a 30 de milioane dolari (circa 21 milioane euro).
Preşedintele Correa a depus, la 21 martie, o cerere de despăgubire morală şi financiară din partea 'El Universo' după ce jurnalul publicase un editorial în care îl acuza pe şeful statului de 'crime împotriva umanităţii'. Correa ar fi ordonat asaltul împotriva unui spital în care, după cum afirma, fusese reţinut fără voia sa, la 30 septembrie 2010, de către poliţişti ce manifestau contra guvernului.
În urma incidentului, cinci persoane aflate în jurul clădirii au fost ucise.
Jurnalul a propus o conciliere, ce consta în publicarea opiniei preşedintelui în paginile sale, gest respins de Rafael Correa.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Comerţ cu etnobotanice, depistat de poliţişti la un magazin din Târgu-Jiu Târgu-Jiu, 10 mar /Agerpres/ - Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu l-au sancţionat pe administratorul unei societăţi comerciale cu suma de 2.500 lei după ce s-a constatat că oferea spre vânzare produse de tip etnobotanic, magazinul fiind la mai puţin...
Deputatul Buicu propune înfiinţarea unui Institut Naţional de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă, la Târgu Mureş Preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, dr. Florin Buicu (PSD), a declarat vineri, pentru AGERPRES, că prioritatea sa în acest an este adoptarea unui proiect de lege referitor la înfiinţarea la Târgu Mureş a Institutului Naţional de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă...
CAB respinge cererea de audiere a lui Traian Băsescu în dosarul ICA Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au respins luni cererea avocatului lui Dan Voiculescu de audiere, în calitate de martor, a preşedintelui Traian Băsescu, în dosarul privind privatizarea Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA).
Poluarea cu particule fine măreşte riscul de mortalitate pe termen scurt Expunerea la poluarea cu particule fine, chiar şi în cazul unor concentraţii conforme cu reglementările europene, măreşte riscul de mortalitate pe termen scurt, potrivit unui studiu al Institutului de supraveghere sanitară (Institut de veille sanitaire, InVS) din Franţa, publicat marţi în 'Bulletin ...
Cluj: Rectorul Andrei Marga spune că 2011 a fost un an cu 'mulţi paşi înainte' la Universitatea Babeş-Bolyai Anul 2011 a fost la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) unul "cu mulţi paşi înainte", chiar şi în privinţa investiţiilor, instituţia bazându-se prioritar pe resursele proprii, dinamica ponderii acestora în buget fiind 56%, comparativ cu 48% în 2010, sau 40% în 2008, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr....
Vasile Cepoi: Legea Sănătăţii ar trebui să fie adoptată până la sfârşitul trimestrului patru Legea Sănătăţii ar trebui să fie adoptată în Parlament până la sfârşitul trimestrului patru al acestui an, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.