Cele mai citite
 


Un studiu dezvăluie 'periculoasa' viaţă a miliardarilor chinezi
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Un studiu despre viaţa celor 72 de miliardari chinezi care au decedat în ultimii opt ani a dezvăluit că 17 dintre ei s-au sinucis, 15 au fost asasinaţi şi 14 au fost executaţi, fapt pentru care a fi bogat în China devine aproape o 'profesie cu risc înalt', a semnalat vineri ziarul Xin Wenhua, potrivit agenţiei spaniole de presă Efe.

Multe execuţii au fost cauzate de implicarea miliardarilor în mafii sau cazuri de corupţie, potrivit ziarului chinez.

În plus, 26 la sută dintre cei examinaţi (19) au murit de boală, cu o medie de vârstă de 48 de ani (9 dintre ei din cauza unor probleme cardiovasculare, iar restul de cancer).

Ca metodă de sinucidere, miliardarii au preferat, în ordinea semnalată de ziar, să se spânzure, să se arunce de pe o clădire sau în mare, să ia venin sau chiar să-şi dea foc.

Potrivit psihologului Zhang Zhenhuan, 'în general, miliardarii au o capacitate mai mare de a înfrunta stresul şi dificultăţile, dar lumea lor interioară este foarte solitară'. 'În plus, când au probleme nu caută ajutor psihologic şi încearcă să le depăşească singuri, iar când dificultăţile ating valori extreme îi pot conduce la sinucidere', a afirmat expertul.

Pe de altă parte, 20,8 la sută dintre miliardari au fost asasinaţi, ca în cazul lui Li Haicang, preşedinte al grupului siderurgic Hai Xing şi vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Industriei şi Comerţului, pe care l-a ucis cu o armă de foc, în biroul său, un prieten din copilărie care considera că nu primise suficientă atenţie.

Unii dintre cei asasinaţi au fost mai întâi sechestraţi, dar plata răscumpărării nu i-a scăpat de la moarte, ca în cazul lui Yun Quanmin, preşedinte al întreprinderii textile Gu Qitai.

Indicele de mortalitate al acestui grup social a depăşit 0,15 la 1.000 în 2010, ceea ce-l situează într-o grupă de risc apropiată celei a poliţiei, care, cu 0,3 la 1.000, este considerată cea mai periculoasă profesie din China.

Raportul concluzionează că, în general, moştenirile materiale ale miliardarilor au creat probleme familiale, mai ales când persoanele decedate avuseseră amanţi sau copii din relaţii extraconjugale.

Potrivit listei chineze Hurun (asemănătoare cu Fortune), în 2010, în China continentală erau 60.000 miliardari, cu 9,1 la sută mai mulţi decât în 2009.AGERPRES/(Pepa Siţa)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China riscă o "epidemie" de boli cardiovasculare (studiu) Regimul alimentar dezechilibrat, fumatul şi obezitatea fac ravagii în China, unde trei din patru persoane suferă de probleme cardiovasculare, susţine un studiu publicat luni în Journal of the American College of Cardiology şi citat de AFP.
Consumul de cereale integrale poate reduce riscul de mortalitate (studiu) Consumul de alimente bogate în cereale integrale contribuie la reducerea riscului de mortalitate legat de bolile cardiovasculare sau de cancer, potrivit unei analize a mai multor studii, publicate luni, informează AFP.
Radioterapia asociată cu un tratament hormonal reduce mortalitatea în cazul bolnavilor de cancer de prostată (studiu) Radioterapia asociată cu un tratament hormonal reduce cu 43% riscul de mortalitate la bărbaţii afectaţi de cancer localizat, avansat, de prostată, arată un studiu clinic ale cărui rezultate au fost anunţate duminică, relatează AFP.
Singurătatea şi handicapul cresc riscul de mortalitate (studiu) Riscul de mortalitate al persoanelor care îmbătrânesc poate fi mai mare în condiţii de singurătate şi de mobilitate redusă, în timp ce a fi în vârstă sau supraponderal nu prezintă riscuri atât de pregnante pe cât se crezuse anterior, au ajuns la concluzie cercetătorii într-un studiu publicat în revista...
Decesele cauzate de cancer în Marea Britanie se vor reduce cu 17% în 2030 (studiu) Numărul deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie se va reduce cu 17% la orizontul anului 2030 datorită diagnosticării precoce, a ameliorării tratamentelor şi a micşorării numărului de fumători, potrivit unui studiu dat publicităţi marţi de organizaţia 'Cancer Research UK', transmite EFE.
Educaţia cu ţipete şi chelfăneală poate provoca astm şi cancer copiilor în perioada adultă Părinţii care îşi pedepsesc prin bătaie copiii sau care le fac educaţie ţipând le-ar putea declanşa probleme de sănătate mai târziu. Conform unui nou studiu al unei echipe de cercetători britanici de la Universitatea Plymouth, 'corecţiile' aplicate copiilor pot duce mai târziu la astm, boli cardiovasculare...