Cele mai citite
 


Botoşani: Nouă tineri actori participanţi la atelierul de teatru de la Ipoteşti, la spital cu toxiinfecţie alimentară
duminică, 24 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nouă tineri actori participanţi la Academia itinerantă Andrei Şerban, care se desfăşoară în aceste zile la Memorialul Ipoteşti din judeţul Botoşani, au ajuns, sâmbătă dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean "Mavromati" Botoşani, cu toxiinfecţie alimentară, a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical al spitalului, Mihaela Miler.
Potrivit acesteia, cei nouă s-au simţit rău şi au fost transportaţi cu ambulanţa la spital.
"La Unitatea de primire a urgenţelor s-au prezentat nouă persoane, dintre care trei nu au rămas pentru că nu era cazul să rămână, iar şase au fost trimişi spre Secţia de boli infecţioase. Din cei şase, trei au semnat că nu vor să rămână internaţi şi trei sunt internaţi", a afirmat Miler.
Cei trei actori internaţi sunt din Bucureşti şi Arad, au vârste cuprinse între 23 şi 31 de ani, şi au acuzat stări de vomă, greaţă şi diaree.
"Starea generală este bună. Bolnavii sunt stabili, cu evoluţie favorabilă. Din ce mi s-a spus, se pare că au consumat nişte preparate cu smântână şi ciuperci aduse în tabără în sistem catering de la un restaurant", a mai declarat Miler.
Autorităţile sanitare au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele care au generat îmbolnăvirea actorilor. AGERPRES - FOTO PE FLUX/ (A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
UPDATE Prahova: 13 elevi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară la un liceu din Breaza Ploieşti, 4 dec/ Agerpres/- Un număr de 13 elevi de la un liceu din localitatea prahoveană Breaza sunt evaluaţi, vineri după-amiază, de medici după ce aceştia au prezentat simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
Constanţa: Un nou focar de toxiinfecţie alimentară depistat de DSPJ Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa a informat vineri, într-un comunicat de presă că a fost determinat un nou focar de toxiinfecţie alimentară, soldat cu îmbolnăvirea a nouă copii, la Complexul turistic "La Peşte", din Oraşul Năvodari.
UPDATE Constanţa: Turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din staţiunea Eforie Sud Numărul turiştilor cazaţi la sanatoriul balnear 'Vraja Mării' din Eforie Sud care au început să se simtă rău după ce au mâncat, miercuri dimineaţă, la restaurantul Flacăra din aceeaşi staţiune, a crescut de la 5 la 15 persoane, două dintre acestea fiind transportate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase...
Botoşani: Noi ipoteze privind îmbolnăvirea celor nouă actori participanţi la atelierul de teatru de la Ipoteşti Cei nouă tineri actori care au ajuns sâmbătă la Spitalul Judeţean 'Mavromati' din cauza unor stări de vomă, greaţă şi diaree nu au suferit de o toxiinfecţie alimentară, a declarat, luni, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Stella Creţu.
MS: DSP Braşov a luat măsurile necesare în ancheta derulată la Făgăraş în cazul toxiinfecţiei alimentare Direcţia de Sănătate Publică Braşov a luat toate măsurile necesare în cadrul anchetei derulate la Făgăraş cu privire la focarul de toxiinfecţie alimentară din localitate, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis AGERPRES.