Cele mai citite
 


Iaşi: Marş pentru sănătatea celor cu afecţiuni hepatice
luni, 25 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziua Mondială a Hepatitei va fi marcată la Iaşi prin organizarea unui marş la care şi-au anunţat participarea a 100 de persoane.
Preşedintele filialei ieşene a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice, Galia Eremia, a declarat, duminică, că de trei luni, 450 de ieşeni nu şi-au primit tratamentele necesare tratării afecţiunilor hepatice, motiv pentru care marşul reprezintă un semnal de alarmă asupra importanţei luării medicamentaţiei pentru bolnavii cu hepatită.
Conform sursei citate, traseul va fi între Spitalul de Boli Infecţioase - Piaţa Unirii - Primărie - Prefectură - Palatul Culturii, în faţa căruia vor fi amplasate corturi albastre, unde toată lumea va primi informaţii despre hepatită.
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din Iaşi are 100 de membri. Persoanele care vin la asociaţie sunt într-o situaţie dificilă, deoarece au nevoie de tratament.
Galia Eremia susţine că, din nefericire, judeţul Iaşi este pe un loc fruntaş la capitolul nealocării banilor pentru tratamentul persoanelor cu hepatită cronică virală, 450 de ieşeni neprimind tratamentele de trei luni. Marşul reprezintă un semnal de alarmă asupra importanţei luării medicamentaţiei pentru bolnavii cu hepatită. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hepatita - o problemă de sănătate publică Hepatitele reprezintă o problemă de sănătate publică şi este extrem de important ca toţi bolnavii să fie identificaţi, trataţi şi monitorizaţi - aceasta este una dintre concluziile reliefate la finalul Conferinţei Naţionale a Asociaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România, desfăşurate la...
Ziua Mondială a Hepatitei Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), împreună cu Alianţa Mondială a Hepatitei (WHA), Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice (ELPA) şi Alianţa Pacienţilor Cronici din România, marchează pe 28 iulie, în Parcul Unirii din Bucureşti, Ziua Mondială a Hepatitei...
A doua conferinţă naţională a pacienţilor cu afecţiuni hepatice Directorul pe Europa al Alianţei Mondială pentru Hepatită (AMH), Achim Kautz, va participa la cea de a doua ediţie a conferinţei naţionale a pacienţilor cu afecţiuni hepatice (APAH-RO), care va avea loc la Iaşi, Casa de Oaspeţi 'Sf. Nicolae' - Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, între 1-3 octombrie 2010...
Teleorman: Ziua Mondială a Hepatitei, marcată în municipiul Alexandria Zeci de cetăţeni ai municipiului Alexandria au stat la coadă în prima parte a zilei, într-un spaţiu special amenajat în centrul oraşului, pentru a-şi verifica valorile glicemiei şi tensiunea arterială, teste ce ar putea contribui la descoperirea hepatitei.
APAH-RO solicită o strategie naţională şi un program naţional pentru hepatite Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) solicită autorităţilor elaborarea unei strategii naţionale dedicată hepatitelor şi a unui program naţional pentru hepatitele virale, se precizează într-un comunicat al APAH-RO, transmis miercuri AGERPRES.
Ziua Mondială a Hepatitei Marcarea Zilei Mondiale a Hepatitei la 28 iulie a fost iniţiată de Alianţa Mondială pentru Hepatită (AMH), în 2008, pentru a schimba destinul oamenilor infectaţi cu hepatită virală cronică. Această dată a fost aleasă şi ca un omagiu adus profesorului Baruch Samuel Blumberg (28 iul. 1925 - 5 apr. 2011)...