Cele mai citite
 


KI-OM-LOGIA si Proiectul UE Ani mai multi și o viață mai bună
luni, 25 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: KI-OM-LOGIA, Munca fara stres, Tehnica Radianta, Antiimbatrinire
 

Recomandarea Uniunii Europene „Ani mai mulţi, o viaţă mai bună – potenţialul şi provocările schimbărilor demografice”   confirmă obiectivul strategic al  cursurilor noastre Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® Prelungirea Viectii Active, Creative și Sănătoase. Acest obiectiv a stat la baza viziunii nostre KI-OM-LOGIA, prezentată la Congresul Internațional de Balneologie si Termalism din Japonia în Octombrie 2003, anticipînd și fiind confirmată de recenta recomandare a Uniunii Europene.

 

Recomandarea Uniunii Europene „Ani mai mulţi, o viaţă mai bună – potenţialul şi provocările schimbărilor demografice”

 

Extras din Documentul publicat pe Situl Reprezentantei Uniunii Europene la Bucuresti in data de 15 Iulie 2011:

 

Comisia Europeană transmite statelor membre apelul de a dezvolta şi menţine o viziune comună asupra modului de coordonare a cercetării la nivelul UE în domeniul îmbătrânirii populaţiei. Acesta este mesajul unei recomandări intitulate „Ani mai mulţi, o viaţă mai bună – potenţialul şi provocările schimbărilor demografice” pe care Comisia tocmai a adoptat-o.

Recomandarea invită statele membre să participe la o iniţiativă de programare comună privind îmbătrânirea populaţiilor, pentru domenii de cercetare cum sunt modalităţile de menţinere a populaţiei pe piaţa muncii, modul în care persoanele în vârstă sunt ajutate să rămână cât mai mult posibil active, în condiţii bune de sănătate şi având o mai bună calitate a vieţii, precum şi modalităţile de sporire a sustenabilităţii sistemelor de asistenţă.


În 2025, peste 35% dintre europeni vor avea 65 de ani sau mai mult, iar numărul celor în vârstă de peste 80 de ani aproape că se va dubla în aceeaşi perioadă.

Până în prezent, la iniţiativa de programare comună s-au angajat să participe treisprezece ţări; aceasta reuneşte, în vederea promovării unei cunoaşteri aprofundate asupra impactului procesului de îmbătrânire, cei mai renumiţi oameni de ştiinţă din domeniul economiei, al ştiinţelor sociale, al sănătăţii şi al tehnologiei împreună cu reprezentanţi din sectorul industriei, din rândul factorilor decizionali şi din organizaţiile de utilizatori. Este prima colaborare a statelor membre în vederea finanţării cercetării strategice privind îmbătrânirea demografică.


Recomandarea lansează un apel către statele membre de a adopta următoarele măsuri, ca parte a agendei lor de cercetare privind îmbătrânirea demografică:

 • identificarea şi schimbul de informaţii cu privire la programele şi activităţile de cercetare relevante la nivel naţional, precum şi schimbul de bune practici, de metodologii şi orientări;
 • identificarea domeniilor sau a activităţilor de cercetare care ar beneficia de pe urma coordonării sau a utilizării în comun a resurselor;
 • luarea în considerare, în definirea obiectivelor programelor de cercetare legate de îmbătrânirea populaţiei, a nevoilor în schimbare ale persoanelor în vârstă;
 • acolo unde este oportun, utilizarea în comun a infrastructurilor de cercetare existente sau crearea unor infrastructuri noi, cum ar fi bazele de date coordonate sau elaborarea de modele pentru studierea proceselor de îmbătrânire;
 • încurajarea unei mai bune colaborări între sectorul public şi cel privat, precum şi între diferitele activităţi de cercetare şi sectoarele comerciale legate de schimbările demografice şi de îmbătrânirea populaţiei;
 • crearea de reţele între centrele specializate în cercetarea evoluţiei demografice şi a îmbătrânirii populaţiei.

În următoarele luni, în cadrul iniţiativei de programare comună „Ani mai mulţi, o viaţă mai bună – potenţialul şi provocările schimbărilor demografice” se va elabora, cu ajutorul unor renumiţi experţi, agenda strategică comună de cercetare privind îmbătrânirea demografică.

Această agendă va fi apoi implementată prin intermediul unor acţiuni şi proiecte comune care implică o angajare substanţială în ceea ce priveşte finanţarea şi participarea din partea ţărilor participante. Comisia Europeană va furniza sprijin financiar pentru coordonarea iniţiativei; se preconizează că rezultatele acesteia se vor concretiza după 2012, constând în recomandări pentru adaptarea sistemelor de pensii în funcţie nu numai de vârstă, cum este cazul în prezent, ci pe capacitatea de muncă a persoanelor.

 

Context:

La 26 mai 2010, membrii Consiliul pentru competitivitate al UE au ajuns la concluzia că iniţiativa de programare comună „Ani mai mulţi, o viaţă mai bună – potenţialul şi provocările schimbărilor demografice” constituie un domeniu în care programarea comună în materie de cercetare va oferi o valoare adăugată semnificativă eforturilor actuale, fragmentate, ale statelor membre.

Iniţiativa este condusă de ministerul german al cercetării şi educaţiei. Până în prezent, alte douăsprezece ţări au fost de acord să participe (Austria, Danemarca, Finlanda, Franţa, Italia, Olanda, Polonia, Spania, Suedia, Elveţia, Turcia şi Marea Britanie), iar trei ţări participă ca observatori (Belgia, Irlanda, Norvegia). Comisia este un membru fără drept de vot al structurii de conducere.

 

Neelie Kroes, vicepreşedinta Comisiei Europene responsabilă cu agenda digitală, a declarat: „Felicit statele membre UE participante la această iniţiativă comună care va aprofunda noi cunoştinţe fundamentate ştiinţific privind efectele schimbărilor demografice. Îmi exprim speranţa că noi state membre se vor alătura astfel încât să putem descoperi noi posibilităţi oferite de îmbătrânirea societăţii şi nu să ne simţim depăşiţi de provocările pe care le reprezintă.

 

Prelungirea Vieții Active și Sănătoase a fost obiectivul strategic al cursurilor noastre Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă®

 • Folosirea Tehnicii Radiante® pentru Prevenirea Îmbolnăvirilor, Recuperarea și Păstrarea Sănătății, Creșterea Performanțelor și Creativității alături de Prelungirea Vieții Active a stat la baza activității noastre încă din 1982, cînd a începutul lunii octombrie am avut fericita ocazie să mă întâlnesc cu Dr. Barbara Ray în cadrul Simpozionului de Autentic REIKI®  din Minneapolis și să fac propunerea către Asociația American Internațională de REIKI( acum Asociația Internațională de Tehnică Radiantă® ) de folosire a REIKI în Managementul Activ al Stresului și trecerea la cercetarea științifică a efectelor și beneficiilor folosirii REIKI. Detalii în pagina web 27 Ani de Experiențe Radiante

 • Am continuat prin definirea noului concept de Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă®, folosind Zilnic cei 4 R:

  • Sesiunile și Directările Radiante.

  • Asumarea Răspunderii personale pentru optimizarea stilului de viață și a atitudinii față de evenimente
  • Rețeaua de suport
  • Resurse naturale de calitate şi cât mai diversificate
 • Acest concept a stat la baza Cursurilor noastre, la care din 1993 au participat peste 7500 de persoane.
 • Folosind acest concept am propus extinderea strategiei de Promovare a Sănătății de la 3 tipuri de Prevenții, la 4 tipuri de Prevenții:

  • -1- Prevenție Primară - Sănătate Optimă-  Stadiul de Om Sănătos şi încă Nestresat. Are ca obiectiv prevenirea îmbolnăvirilor înainte ca procesele de deteriorare a sănătăţii să înceapă

  • - 2 - Prevenție Secundară - Alarmă - Stadiul Reacției de Alarmă la primul contact cu Agentul Stresor:  Are ca obiectiv Intervenţiile de Restabilirea Sănătăţii când Modificările Fiziologice care preced Îmbolnăvirea sunt recunoscute sau când începe dezvoltarea Afecţiunilor Subclinice:

  •  -3- *** Prevenire Terţiară - Rezistentă - Stadiul de Rezisteță la Stres propus de R-OM-SERV srl  *** : Are ca Obiectiv readucerea Persoanei Stresate din Stadiul de Rezistenţă ( când prin folosirea Voinţei şi a Stimulatorilor Hormonilor Fericirii nu mai poate conştientiza faptul că se află în prezenţa Stresului Interpretat Cronic) în faza de Reacţie de Alarmă şi apoi în Starea de Sănătate Optimă prin Managementul Activ al Stresului:
   - Restaurarea Vitalităţii Consumate de Stres folosind Tehnica Radiantă®
   - Restabilirea Echilibrului între Muncă şi Odihnă, precum şi cel dintre Activităţile Obligatorii şi cele Plăcute
    - Restabilirea Rezervelor Fiziologice ale Organismului printr-un Regim Alimentar şi Eventuale Suplimente Alimentare stabilite de către Specialişti în urma Examenelor Clinice şi Paraclinice.

  • - 4 - Prevenire Quaternară - Epuizare - Stadiul de Epuizare. Are ca obiectiv Limitarea consecinţelor Clinice produse de Boala deja apărută:
    - Programe de Autoîngrijire;
    - Gestionarea Handicapului

 • Am definit locul si rolul Cursurilor noastre în ANTIÎMBĂTRÎNIRE:

  • Medicina Anti-Îmbătrânire are ca principal obiectiv prevenirea, încetinirea şi reversarea proceselor de îmbătrânire, în timp ce Geriatria încearcă (prin tratarea simptoamelor) să facă suportabile pierderile şi afecţiunile provocate de îmbătrânire.

  • Deteriorarea tipică îmbătrânirii nu este o consecinţa a trecerii timpului, şi poate fi prevenită, redusă sau reversată prin readucerea compoziţiei corpului la o stare mult mai tânără prin reechilibrare hormonală şi prin folosirea de suplimente alimentare şi biologice specifice;
   Îmbătrânirea începe la vârsta de 20-30 ani dar nu sesizăm acest lucru decât după 40 de ani, cu toate că majoritatea hormonilor Anti-Îmbatrânire scad semnificativ şi abia mai târziu la 40-50 ani, cei mai mulţi oameni încep sa vadă şi să simtă efectele îmbătrânirii. În cea mai mare parte aceste efecte ale îmbătrânirii pot fi prevenite şi în unele cazuri chiar reversate.
   Scopul Medicinii Anti-Îmbatrânire este de a ajunge la o vârstă înaintată dar tineri la corp şi la minte:
   Dacă vom adopta la timp un stil de viaţă corespunzător vom putea ajunge la 100 sau chiar 120 de ani arătând sănătoşi şi viguroşi;
   În următorii 30 de ani speranţa de viaţă va creşte până la 130 de ani;
   Cercetările recente demonstrează că putem trăii intre 150 de ani si 250 de ani intr-o stare de sănătate deplină;

  • Accidentele, bolile genetice şi bolile infecţioase costă numai 10 la sută din bugetul sănătăţii din SUA de 1500 Miliarde Dolari pe An;
   Bolile provocate de îmbătrânire contribuie cu 90 procente la cheltuielile de sănătate, iar cheltuielile publice din ţările industrializate pentru persoanele în vârstă sunt de 2-3 ori mai mare decât cele alocate copiilor;
   Adoptarea pe scară largă a noilor protocoale terapeutice ale Medicinii Anti-Îmbătrînire va transforma radical societatea:
       Eliminând nevoia de pensionare la 65 de ani;
       Reducând perioada  de boli degenerative specifice bătrâneţii la ultimii ani sau la ultimele luni ale vieţii, îmbunătăţind atât calitatea cât şi durata vieţii fiecăruia dintre noi;
       Cei care au acum 50 de ani pot ajunge la 100 de ani şi mai mult de viaţă activă şi fără suferinţe, iar copii lor se vor bucura de 120-130 de ani de viaţă productivă;
       Bolile de inimă, cancerul, accidentele cerebrale vasculare si diabetul (azi printre primele cauze de deces ) au la bază un stil de viaţă neadecvat şi o dietă incorectă;
       Speranţa de viaţă în SUA a crescut de la 35 ani în 1776 la 77 ani în 1997 şi ar creşte până la 99 de ani dacă bolile de inimă şi cancerul ar fi eradicate ;
       Procentul populaţiei din SUA care a trăit peste 65 ani a crescut de la 25 procente în 1900 la 80 procente în 1997 şi va creşte până la 87 procente în anul 2020;
       Numărul centenarilor ( au trăit peste 100 de ani ) din SUA va creşte de la 70.000 în 1996 la 160.000 în 2010; 

 • Am prezentat noa noastră viziune a Turismului pentru Sănătate întegrat în Industria Stării de Bine numită KI-OM-LOGIE, care a fost prezentată la Congresul Internațional de Balneologie și Termalism din Japonia - Beppu Octombrie 2003:

  • KI-OM-LOGIA o nouă Ştiinţă a Turismului pentru Sănătate care se integrează sinergic cu Balneologia şi Climatologia
   Definiţie: KI-OM-LOGIA este ştiinţa şi arta restaurării, gestionării, şi creşterii rezervelor de KI sau QI, care mai poartă numele de Radianţă Interioară (în Tehnica Radiantă(TM) , Energie Vitală sau Energie de Adaptare din ființa umană.
   pentru:
   - Promovarea Sănătăţii;
   - Creşterea   Performanţelor Creative, Intelectuale, Emoţionale şi Fizice indiferent de vârstă;
   - Optimizarea Relaţiilor Interumane.
   - Încetinirea şi Reversarea proceselor de Îmbătrânire;
   - Reducerea riscului de Accidentare sau Îmbolnăvire Profesională;
   - Refacerea Sănătăţii;
   - Îmbunătăţirea potenţialului de răspuns al corpului uman, diminuarea efectelor secundare şi eliminarea riscului apariţiei efectelor paradoxale pe timpul folosirii Kinetoprofilaxiei, Kinetoterapiei, Masajului, Reflexologiei, Tratamentelor Cosmetice, Fizioterapiei, Procedurilor Balneare, Curelor Climaterice, Tratamentelor, Intervenţiilor şi Procedurilor Medicale;

 • Am prezentat rolul KI-OM-LOGIEI în viitoarea Strategie a Uniunii Europene dedicată Prelungirii Vieții Active și Sănătoase :

  • Integrarea KI-OM-LOGIEI în Partenariatul Uniunii Europene dedicat Îmbătrînirii Sănătoase și Active:

   Răspunde Cerințelor Deciziei Parlamentului și Consiliului European privind 2012 - Anul European al Îmbătrînirii Sănătoase și Active
   Poate sta la baza realizarii Obiectivelor precizate în această decizie

   În cadrul măsurilor Deciziei poate face obiectul Cercetării și Studiilor dedicate unei noi Tehnologii de tip Medicină Integrativă pentru Prelungirea Vieții Sănătoase și Active

   Asigură Reducerea Impactului Bugetar al Îmbătrînirii

   Asigură Reducerea Chieltuielilor Îngrijirii Sănătății generate de Îmbătrînire

   Contribuie la Reînoirea Demografică

   Facilitează Sporirea participării și Creșterea capacității profesionale a persoanelor de virsta a 3-a

   Asigură în timp o Populație viorstnică mai Sănătoasă și mai Actvă

   Permite dezvoltarea unor Măsuri de Prevenție și Tratamente Medicale Integrative mai rentabile

   Asigură Integrarea migranților

   Permite dezvoltarea unor noi și mai eficiente Sisteme de Asistență Medicală Formală la domiciliu

   Răspunde recomandarilor Consiliului Economic și Social European pentru Combaterea Consecințelor Îmbătrînirii:
   - la nivel Național
   - la nivelul Uniunii Europene

    


 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ki-OM-LOGIA in 2012 Anul European al Îmbatrinirii Sanatoase si Active Cursurile pentru Managementului Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® și Anul European al îmbătrânirii active (2012) Sunt prezentate soluțiile oferite de cursul nostru pentru prelungirea vieții sănătoase și active conform recomandărilor din documentul Gestionarea impactului îmbătrânirii...
Stresul, Afectiunile Musculo-Scheletice si Tehnica Radianta® Din punctul nostru de vedere Stresul este principala cauza a afecțiunilor Musculo-Scheletice. Prezentam documentele Campaniei Uniunii Europene REDUCETI EFORTUL însoțite de explicațiile noastre asupra modului în care Stresul delanșează dureri Musculo-Scheletice care în timp provoacă modificări Funcționare...
Stresul, Acidentele de Circulatie si Tehnica Radianta® Stresul, Somnul insuficient și Suprasolicitarea sunt principalele cauze ale Accidentelor rutiere. Prezentăm analizele, previziuniile si recomandarile dedicate prevenirii accidentelor rutiere oferite de Organizația Națiunilor Unite, Organizația Mondială a Sănătății și autoritățile din diferite țări....
Strategia OMS Sanatate pentru Toti in Secolul 21 Politica Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pentru următorii 20 de ani, în vederea asigurării condiţiilor necesare tuturor oamenilor de a Obţine şi Menţine cel mai înalt nivel posibil de Sănătate pe toată Viaţa. Cursul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantã® - Real Reiki® oferă...
Stresul, Cancerul și Tehnica Radiantă Stresul consumă vitalitatea, slăbește sistemul imunitar și dereglează sistemul hormonal. Acestea duc la apariția și evoluția galopantă a cancerului, iar răspunsul benefic al tratamentelor scade, crescînd efectele secundare ale acestora. Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă®-Real...
Medicina Integrala si Tehnica Radianta® Deosebirea dinte Tratament și Vindecare, Etapele Vindecării și Conceptul de Medicină Integrală al Dr. Eliot Dacher avînd Integrate Instrumentele oferite în cadrul Cursului de Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®