Cele mai citite
 


Serbia i-a înmânat reprezentantului CoE dovezi privind traficul cu organe
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Belgrad, 4 aug /Agerpres/ - Serbia i-a înmânat reprezentantului Consiliului Europei /CoE/ Dick Marty dovezi potrivit cărora gherilele de etnici albanezi din Kosovo au extras şi vândut organe ale civililor sârbi în timpul războiului din 1998-1999, potrivit oficialilor de la Belgrad, relatează AP.

Senatorul elveţian Dick Marty conduce ancheta CoE privind acuzaţiile de trafic de persoane din timpul conflictului din Kosovo. El îşi încheie marţi vizita de două zile în Serbia, după care se va deplasa în Albania.

Belgradul i-a înmânat reprezentantului CoE ”analize, rezultate ale investigaţiilor, dovezi - un material vast care susţine afirmaţiile noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al procurorului pentru crime de război din Serbia.

Kosovo şi Albania au respins cu vehemenţă acuzaţiile privind traficul de organe pe piaţa neagră, apărute pentru prima dată într-o carte a fostului procuror al ONU pentru crime de război, Carla Del Ponte. AGERPRES/(Ionuţ Mareş)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Trafic de organe umane: cel puţin 400 de persoane răpite în Kosovo şi duse în Albania (HRW) Bruxelles, 5 aug /Agerpres/ - Organizaţia neguvernamentală pentru drepturile omului Human Rights Watch (HRW) a tras un semnal de alarmă asupra traficului de organe umane dintre Kosovo şi Albania, afirmând că deţine informaţii despre cel puţin 400 de persoane răpite din provincia separatistă a Serbiei...
Trafic de organe în Kosovo: Consiliul Europei, favorabil unei anchete independente Strasbourg, 25 ian /Agerpres/ - Elveţianul Dick Marty a acuzat marţi un grup apropiat de premierul kosovar Hashim Thaci de organizarea traficului de organe prelevate din cadavrele prizonierilor sârbi la sfârşitul anilor '90, într-un raport prezentat Consiliului Europei (CoE), relatează AFP.
Consiliul Europei are rezerve faţă de proiectul legii retrocedării proprietăţilor confiscate de regimul comunist (AFP) Haga, 10 apr /Agerpres/- Guvernul român a aprobat miercuri un nou proiect de lege a retrocedării proprietăţilor confiscate de regimul comunist, asigurând că acesta este conform cu recomandările Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), dar Consiliul Europei a exprimat, în aceeaşi zi, o serie de rezerve...
Consiliul Europei cere Franţei să lupte împotriva actelor ostile şi rasiste Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, cere Franţei să ia măsuri de combatere a actelor ostile şi rasiste şi pentru soluţionarea mai eficientă a problemei solicitanţilor de azil, în special când este vorba de refugiaţi sirieni, transmite AFP.
Consiliul Europei invită Germania să renunţe la castrările fizice Comitetul împotriva torturii al Consiliului Europei a solicitat joi din nou Germaniei să abolească metoda castrării fizice a delincvenţilor sexuali, estimând că această 'intervenţie mutilantă şi ireversibilă' nu este o 'necesitate medicală', informează AFP.
Kosovo se teme de întârziarea recunoaşterii sale din cauza raportului privind traficul de organe Pristina, 28 dec /Agerpres/ - Raportul Consiliului Europei care semnalează o legătură între premierul kosovar Hashim Thaci şi traficul de organe ar putea întârzia procesul de recunoaştere a independenţei Kosovo, a avertizat marţi un oficial de rang înalt de la Pristina, citat de AFP.