Cele mai citite
 


Botoşani: A supravieţuit două luni cu o bucată de sticlă în zona inimii
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat de 60 de ani din Botoşani a trăit, timp de aproape două luni, cu o bucată de sticlă în zona inimii. Mihail Ivaniciuc a fost operat, luni, la Spitalul clinic de pneumologie din Iaşi, medicii extrăgând dintre plămân şi cord o bucată de sticlă cu dimensiunea de şase centimetri lungime şi o jumătate de centimetru lăţime.
"A fost adus la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi unde un computer tomograf efectuat azi (luni - n.r.) a pus în evidenţă un corp străin. Sticla nu se vede la o radiografie standard. Intraoperator obiectul străin s-a dovedit a fi o bucată de sticlă lungă de şase centimetri şi lată de 0,5 centimetri şi era situat între plămâni şi cord. S-a făcut extragerea corpului străin şi toaletarea plăgilor. Prognosticul rămâne rezervat pentru că sticla având marginile tăietoare i-a provocat o mică hemoragie internă", a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical al Spitalului clinic de Pneumologie, medicul Costică Mitrofan.
Bărbatul a fost, în urmă cu două luni, victima unei agresiuni, căzând pe mai multe bucăţi de sticlă. El a fost supus, atunci, unei intervenţii chirurgicale, medicii extrăgând două cioburi din zona abdominală. Luni, bărbatul s-a simţit rău, iar, la un moment dat, a căzut din picioare. El a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean 'Mavromati', iar de acolo a fost transferat la Iaşi. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Compartiment de neurochirurgie creat în premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani va dispune de un compartiment de neurochirurgie, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, medicul Ştefan Bercea.
Botoşani: Proteste la Spitalul Judeţean "Mavromati" faţă de respingerea comasării Aproximativ 100 de cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani au protestat, joi dimineaţă, în faţa unităţii, în semn de nemulţumire faţă de decizia autorităţilor judeţene de a refuza comasarea spitalelor din judeţ.
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă infirmă o eventuală culpă medicală în cazul bebeluşului mort în Maternitate Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani exclude varianta unei culpe medicale în cazul nou-născutului care a murit, pe 3 septembrie, în timp ce se afla în Maternitate.
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Botoşani: A fost inaugurat noul compartiment de neurochirurgie al Spitalului Judeţean Mavromati Noul compartiment de neurochirurgie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a fost inaugurat vineri, în prezenţa autorităţilor, dar şi a unor medici de la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi.
Botoşani: Spitalul Judeţean 'Mavromati' ar putea deveni cel mai mare spital din ţară Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' ar putea deveni, în urma comasării cu Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie, cel mai mare spital din ţară. Managerul instituţiei, medicul Ovidiu Mimor, a anunţat, joi, că noua organigramă a instituţiei, prevede existenţa...