Cele mai citite
 


Cluj: Salina Turda, într-un album cu imagini inedite
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Un album fotografic dedicat unuia dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din România - Salina din Turda - publicat de Editura Tribuna, a fost pus în vânzare, în aceste zile, în exclusivitate pentru vizitatorii acestui loc renumit al ţării.

Tipărit în patru limbi, albumul face o foarte bună impresie vizitatorilor din ţară şi din străinătate, prin calitatea deosebită a imaginilor surprinse de un grup de profesionişti care au lucrat sub coordonarea renumitului artist fotograf clujean Ştefan Socaciu. Istoricul salinei este prezentat de dr. ing. Ovidiu Mera.
Volumul conţine, de asemenea, gravuri şi hărţi de epocă, care se alătură ingenios suitei de fotografii cu Salina modernizată în perioada ianuarie 2008 - ianuarie 2010, valoarea investiţiei fiind de şase milioane de euro.
"Albumul va contribui la promovarea Salinei Turda. Pentru moment, albumul poate fi achiziţionat doar de la Salină, ulterior şi din librării", a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul economic al Salinei Turda, Gabriela Sălăgean, adăugând că, sâmbătă, amfiteatrul din Mina Rudolf a fost arhiplin la concertul susţinut de cunoscute fanfare ale ţării, evenimentul fiind primul organizat într-un astfel de spaţiu, în România.
În 2010, salina a fost vizitată de 370.000 de turişti români şi străini, care au fost încântaţi de frumuseţea blocurilor de sare cu striaţii naturale şi de noua spaţialitate conferită de lucrările de modernizare.
Sarea s-a extras la Turda încă din perioada romanilor. Exploatarea minieră a fost sistată în 1932. În salină sunt săli de tratament medical, dar şi excelente amenajări pentru agrement. În Mina Rudolf se află un amfiteatru de spectacole, un teren de sport, un altul de minigolf şi a fost instalat un ascensor de sticlă, iar în Mina Terezia s-a construit un debarcader, pentru plimbări pe lacul salin. AGERPRES/(AS - Carmen Fărcaşiu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Rezultatele primului proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, prezentate la UMF Reprezentanţi de prestigiu ai vieţii medicale din ţară şi din străinătate vor prezenta luni, în cadrul unei conferinţe care se va desfăşura la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, rezultatele derulării primului proiect educaţional universitar din România în domeniul...
Cluj: Specialişti de renume din ţară şi străinătate la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică Specialişti în endocrinologie din ţară şi străinătate se vor reuni la Cluj-Napoca, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", pentru a-şi prezenta rezultatele celor mai recente cercetări în domeniu, la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică din România, care se va desfăşura...
Cluj: Prima conferinţă din România dedicată calităţii aerului în spitale Peste 50 de specialişti din ţară şi din străinătate au participat, joi, la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, la prima conferinţă din România cu tema ''Calitatea aerului în spitale - influenţa calităţii ambientale în prevenţia şi controlul infecţiilor nosocomiale''...
Cluj: Specialişti de renume internaţional participă la Congresul cu tema 'Controverse în neurochirurgie' Renumiţi specialişti în neurologie şi neurochirurgie din ţară şi din străinătate, precum şi tineri medici rezidenţi din spitale din România participă, începând de joi, timp de două zile, la Cluj-Napoca, la Congresul cu tema "Controverse în neurochirurgie".
Cluj: Salarii de până la 12.000 de euro oferite în străinătate pentru medici români Medicii şi asistenţii medicali primesc oferte salariale de la 1.800 de euro până la 12.000 de euro, lunar, la târgul de joburi ''Cariere în alb'', care se desfăşoară duminică la Cluj-Napoca.
Cluj: Beneficiile agriculturii ecologice, prezentate de producători şi cadre didactice, la USAMV Aproximativ 150 agricultori bio din ţară şi din străinătate, reprezentanţi ai mediului academic, factori de răspundere din instituţii, asociaţii agricole şi societăţi comerciale, participă, sâmbătă, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca la conferinţa cu tema...