Cele mai citite
 


China: trei cazuri mortale de pestă pulmonară
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Beijing, 4 aug /Agerpres/ - Încă o persoană, a treia, a decedat de pestă pulmonară, într-o zonă tibetană din nord-vestul Chinei, unde autorităţile au impus carantina, au anunţat marţi mass-media chineze, citate de AFP.

Victima este un bărbat de 64 ani, care a decedat luni, la Ziketan, o localitate rurală din provincia Qinghai. Cel puţin nouă persoane au fost contaminate, majoritatea fiind rude ale primei victime, un cioban de 32 ani.

Contactate de AFP, autorităţile sanitare locale au refuzat orice comentariu pe această temă.

Ziketan, care se află la aproximativ 200 kilometri sud-vest de capitala privinciei Xining, dispune de suficiente rezerve de provizii, iar echipe medicale efectuează operaţiuni de dezinfecţie, a indicat agenţia de presă Xinhua.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ şi-a manifestat preocuparea, declarându-se însă convinsă că o eventuală epidemie de pestă pulmonară poate fi ţinută sub control. Un purtător de cuvânt al OMS la Beijing a apreciat că autorităţile au luat măsurile ce se impun pentru a opri extinderea maladiei, într-o zonă slab populată unde trăiesc în special ciobani tibetani. AGERPRES/(Florence Bedreagă)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemie de Ebola în Uganda: 14 morţi /OMS/ O epidemie de febră hemoragică datorată virusului mortal Ebola a izbucnit la începutul lunii iulie în vestul Ugandei şi a ucis deja 14 persoane, a anunţat sâmbătă biroul local al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/.
OMS: Epidemia de MERS din Coreea de Sud nu constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri că epidemia de MERS din Coreea de Sud nu constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional. Constatând că au existat întârzieri şi deficienţe în răspunsul la această epidemie în Coreea de Sud, organizaţia a cerut tuturor ţărilor...
OMS cere măsuri drastice pentru a opri cea mai gravă epidemie de Ebola din lume O epidemie de Ebola, izbucnită în Guineea, s-a transformat într-o criză transfrontalieră care s-ar putea răspândi în mai multe ţări, a avertizat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a făcut apel la măsuri drastice pentru a opri această epidemie mortală, informează Reuters.
OMS: Nu există niciun motiv de îngrijorare în legătură cu o posibilă epidemie de Ebola în Serbia Cetăţenii sârbi nu au niciun motiv să se teamă de o epidemie de Ebola pentru că 'sunt luate măsuri de control şi prevenire la scară largă', a declarat luni şeful biroului din Serbia al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Miljana Grbic, informează Tanjug.
OMS trage un semnal de alarmă în legătură cu o epidemie de hepatită Aproximativ o treime din toţi oamenii de pe Terra / circa 2 miliarde/ sunt infectaţi cu virusul care provoacă hepatita, boală de ficat care ucide aproximativ un milion de persoane anual, trage un semnal de alarmă Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit Reuters.
Epidemie de holeră în Tanzania: 74 de morţi şi circa 5.000 de persoane contaminate (OMS) Tanzania se confruntă cu o epidemie de holeră de mare amploare, 74 de persoane au decedat şi aproximativ 5.000 de cazuri au fost confirmate până în prezent, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.