Cele mai citite
 


Covasna: Program redus de vizite la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a luat decizia de a restrânge la două ore pe zi programul de vizitare a pacienţilor pentru a nu fi perturbată activitatea medicală şi a se evita producerea infecţiilor intraspitaliceşti.
Directorul medical al Spitalului, dr. Antal Álmos a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că pacienţii internaţi vor putea fi vizitaţi de acum înainte doar între orele 14-16 şi a făcut apel către rudele şi cunoştinţele acestora să dea dovadă de înţelegere şi responsabilitate.
'Spitalul e pentru bolnavi şi e în avantajul pacienţilor să reducem tranzitul prin saloane (...) Desigur, înţelegem că pentru starea psihică a pacienţilor e bine să fie vizitaţi, familiile să fie informate în legătură cu starea lor de sănătate, dar trebuie să formăm o educaţie sanitară. Oamenii trebuie să înţeleagă să nu mai vină în vizită la spital cu copii mici şi că în anumite secţii, cum ar fi ATI sau neonatologie, nu ar trebui să intre deloc pentru a se evita riscul producerii infecţiilor', a declarat Antal Álmos.
Acesta a admis că unele persoane nu se pot încadra în program şi că spitalele particulare permit în permanenţă accesul vizitatorilor, însă a subliniat că Spitalul Judeţean are un număr mare de pacienţi şi nu-şi permite nici un fel de riscuri.
Pentru a compensa oarecum programul de vizită, în fiecare secţie a fost instalat câte un telefon la care pacienţii pot fi solicitaţi, a mai spus directorul medical, explicând că unele persoane internate în spital nu au telefoane mobile. AGERPRES/(A-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe suspendă vizitarea pacienţilor din cauza virozelor Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a decis să suspende temporar vizitarea pacienţilor internaţi la secţiile cu profil pediatric, pentru a preveni răspândirea virozelor.
Covasna: Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe suspendă temporar accesul vizitatorilor în unele secţii Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe suspendă, începând de vineri, accesul vizitatorilor în mai multe secţii, măsura fiind luată pe fondul valului de gripă şi viroze respiratorii.
Covasna: Lucrările la Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe se încheie după mai bine de zece ani Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, sunt finalizate în proporţie de 95%, iar activitatea instituţiei va reintra în normal, treptat, începând din această vară, a declarat joi, managerul Nagy Andras Robert.
Covasna: Majorare de buget pentru Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe Consiliul Judeţean Covasna a aprobat miercuri rectificarea bugetului Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" din Sfântu Gheorghe cu aproape 1,6 milioane de lei.
Covasna: Protocol între Spitalul Judeţean şi Sanitas privind activitatea medicală în timpul grevei de avertisment Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a încheiat, la nivel de unitate, un protocol cu Sindicatul Sanitas Covasna, în care sunt stipulate activităţile medicale ce vor fi asigurate în perioada grevei de avertisment ce va avea loc miercuri dimineaţă.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, nevoit să închidă temporar secţia ORL Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi-a suspendat temporar activitatea, deoarece cei doi medici de specialitate se află în concediu.