Cele mai citite
 


Daniel Constantin acuză Ministerul Sănătăţii că atentează la sănătatea publică
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) atentează la sănătatea publică din România, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, referindu-se la bugetul pentru medicamentele compensate şi gratuite.
"Începând cu data de 1 august nu mai sunt fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate. Ministerul Sănătăţii se pare că a vrut cu orice preţ să facă economii şi a decis limitarea bugetului pentru medicamentele compensate şi, pe de altă parte, neachitarea arieratelor care, aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, au depăşit jumătate de an în acest moment, iar lucrul acesta a fost făcut chiar la îndemnul preşedintelui Traian Băsescu. (...) Ministerul Sănătăţii privează, din punctul nostru de vedere, în acest fel, pacienţii la accesul de medicamente şi în această situaţie atentează la sănătatea publică din România", a susţinut Daniel Constantin.
Potrivit acestuia, problemele ar putea fi rezolvate prin două soluţii: una vizează plata imediată a arieratelor din Sănătate, iar cea de-a doua scăderea TVA la 5% pentru medicamente.
"În acest fel, cred că am putea rezolva şi problemele bugetare, dar am putea rezolva o componentă socială extrem de importantă care se agravează pe zi ce trece şi anume sănătatea românilor", a adăugat preşedintele PC. AGERPRES/(AS - Iulia Petre)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii şi Asociaţiei Pacienţilor Bolnavi Cronici din România au evaluat rezultatele parteneriatului dintre instituţii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Bolnavi Cronici din România, au făcut, duminică, o evaluare a parteneriatului semnat în urmă cu trei luni.
Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică Strategia Naţională de Sănătate Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri lansarea în dezbatere publică a Strategiei Naţionale de Sănătate.
PSD a organizat puncte în toată ţara pentru măsurarea tensiunii şi testarea glicemiei Social-democraţii au organizat în aceste zile, în Bucureşti şi în ţară, puncte pentru măsurarea tensiunii arteriale sau testarea gratuită a glicemiei, alături de consilierea gratuită pentru o viaţă sănătoasă privind alimentaţia sau mişcarea în aer liber, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, vi...
Buşoi: Nu e corect ca pacienţii din România să nu aibă acces la medicamente care de peste cinci ani sunt în UE Candidatul PNL la Parlamentul European, Cristian Buşoi, fostul preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că nu este corect ca pacienţii din România să nu aibă acces la medicamente la care pacienţi din alte ţări...
Dr. Daniel Porav-Hodade: România, printre puţinele ţări din Europa fără un screening de prostată România este printre puţinele ţări din Europa care nu are aprobat la nivel naţional un screening de prostată, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, dr. Daniel Porav-Hodade, medic specialist urolog, preşedintele Comitetului de Organizare a simpozionului 'Patologia bărbatului vârstnic: prostata...
Alianţa Pacienţilor Cronici a suspendat demersurile judiciare privind medicamentele compensate Alianţa Pacienţilor Cronici din România suspendă orice demers judiciar privind acţionarea în instanţă a instituţiilor publice responsabile, având în vedere intenţia autorităţilor de reactualizare a listei de medicamente compensate, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul organizaţiei...