Cele mai citite
 


Giurgiu: Plan de măsuri al autorităţilor judeţene pentru eradicarea unei plante periculoase pentru sănătatea populaţiei
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Giurgiu împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai direcţiilor agricole şi de sănătate publică stabilesc un plan de măsuri comune în vederea eradicării unei specii de plantă anuală, perenă, prezentă de câţiva ani în grădinile şi pe terenurile agricole din judeţ care pune în pericol sănătatea populaţiei, prin provocarea de alergii puternice.

'Este vorba de 'ambrosie' sau 'iarba pârloagelor' adusă din America de Nord după cel de-al Doilea Război Mondial în timpul transporturilor de cereale şi care după 2005 a cunoscut o înmulţire fără precedent în ţara noastră punând în pericol sănătatea populaţiei prin faptul că provoacă alergii puternice', a declarat luni, pentru AGERPRES, reprezentanta APM Giurgiu, biolog, Magdalena Dumitru.


Ea spune că planta este greu de eradicat deoarece dezvoltă rădăcini adânci de până la trei metri, iar acolo unde se intervine cu tratamente chimice sunt afectate şi culturile de legume sau cereale odată cu distrugerea acestei plante.


Singura posibilitate de îndepărtare a acestei plante periculoase pentru om, pentru că produce polen şi mult puf care îi afectează pe cei cu alergii, rinite alergice sau astm bronşic, este îndepărtarea mecanică, dar aceasta dă roade doar pentru perioade scurte de timp deoarece planta are rădăcini viguroase şi se înmulţeşte foarte rapid.


'De câţiva ani judeţele din nordul şi vestul ţării duc o luptă declarată şi puternică cu această plantă, în ultima perioadă fiind constatată o înmulţire rapidă a ei şi în judeţele din sud', a completat Magdalena Dumitru.
Ea spune că, deocamdată, autorităţile judeţene vor stabili o hartă a satelor şi comunelor unde planta a fost semnalată, a cazurilor de alergii la om provocate de această plantă, urmând să fie stabilit şi un plan de măsuri pentru eradicarea acestei plante. AGERPRES/(A-Camelia Bigan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Un alergolog timişorean lucrează la un vaccin revoluţionar împotriva alergiei la ambrozie Alergia la ambrozie ar putea fi tratată cu un vaccin revoluţionar, aflat în faza studiilor de laborator şi de testare, la care lucrează prof. univ. dr. Carmen Bunu de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Timişoara, împreună cu o echipă de alergologi din Viena.
Ambrozia, plantă invadatoare nord-americană, continuă să se dezvolte în Europa Ambrozia, plantă invadatoare nord-americană, al cărei polen provoacă alergii severe, ar urma să se dezvolte progresiv în toată Europa în deceniile viitoare, se arată într-un studiu publicat în revista Nature Climate Change şi preluat luni de AFP.
Ambrozia, planta tuturor relelor La nivel local, naţional şi internaţional trebuie aplicate măsuri drastice pentru eliminarea unei plante considerate extrem de periculoase pentru sănătatea publică, şi anume ambrozia. În Franţa a fost creat chiar un comitet parlamentar însărcinat cu această chestiune. Mesajul celor trei deputaţi care...
Salvia - salvatoarea sanatatii Planta parfumata, din familia mentei, un subarbust cu aspect ornamental, intrebuintat in medicina si gastronomie. Foarte raspandita in gradinile din Europa, America si Africa de Nord, salvia cuprinde cateva sute de specii de plante erbacee sau perene. Poate sa creasca si sub forma de arbusti. In...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
REACTII ALE PIELII CAUZATE DE PLANTE Incidenta maxima a problemelor de la nivelul pielii, determinate de actiunea plantelor, se inregistreaza primavara si vara, odata cu explozia de vegetatie si iesirile tot mai dese in natura, fie pentru a ne relaxa, fie pentru a lucra in gradina.