Cele mai citite
 


Gorj: Farmaciile din judeţ nu mai eliberează reţete gratuite şi compensate
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele peste 80 de farmacii din judeţul Gorj nu mai eliberează, începând de luni, reţete gratuite şi compensate după ce bugetul alocat pentru întreg anul 2011 a fost epuizat.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din judeţul Gorj, Ileana Dumitrescu, a declarat luni, pentru AGERPRES, că farmaciştii au fost anunţaţi în cursul dimineţii de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj despre faptul că nu mai pot fi eliberate reţete gratuite şi compensate.
"În cursul dimineţii am fost anunţaţi că s-a epuizat plafonul şi nu mai putem elibera reţete compensate şi gratuite. Cei de la CJAS ne-au convocat marţi la o şedinţă pentru a discuta mai multe detalii despre această situaţie, aşteptăm acum o rectificare bugetară. (...) Ultimii bani pentru decontarea reţetelor gratuite şi compensate i-am primit săptămâna trecută, circa o jumătate din cât trebuia pentru decontările din luna septembrie a anului trecut. Oamenii vin şi mai solicită reţete, noi avem pe stoc medicamente, dar nu le putem elibera, riscăm să nu încasăm banii", a spus Ileana Dumitrescu.
Preşedintele CJAS Gorj, Gheorghe Cocină, a precizat, pentru AGERPRES, că bugetul alocat judeţului pentru întreg anul 2011 a fost de 24.800.000 de lei, iar, după epuizarea acestuia, au fost făcute demersuri pentru suplimentarea cu încă 10 milioane de lei.
"Am făcut demersuri pentru suplimentarea bugetului cu 10 milioane de lei şi aşteptăm rectificarea bugetară. În ceea ce priveşte decontările reţetelor acordate anul trecut, suntem restanţi cu circa două luni la plata către farmacii", a spus Gheorghe Cocină. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: CJAS a suplimentat plafonul pentru medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a suplimentat plafonul pentru medicamente acordat farmaciilor, acestea putând elibera în prezent reţete compensate şi gratuite, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul economic al instituţiei, Cosma Dumitrescu.
Gorj: Farmaciile din judeţ aşteaptă suplimentarea plafonului din luna august O parte dintre farmaciile din judeţul Gorj au epuizat plafonul suplimentat în luna iulie de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, fiind obligate astfel să nu mai elibereze reţete compensate şi gratuite până la o nouă suplimentare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedinta Colegiului Farmaciştilor...
Botoşani: Majoritatea farmaciilor nu mai eliberează medicamente pe reţete gratuite şi compensate Cea mai mare parte dintre farmaciile din judeţul Botoşani nu mai eliberează, de luni, medicamente pe baza reţetelor gratuite sau compensate, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Rodica Huţuleac.
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.
Gorj: CJAS a primit 16,4 milioane lei în urma rectificării bugetare Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit, în urma rectificării bugetare, 16,4 milioane lei, cei mai mulţi bani fiind necesari pentru decontarea reţetelor gratuite şi compensate acordate de farmaciile din judeţ.
Hunedoara: Restanţele la plata reţetelor compensate şi gratuite se apropie de o întârziere de un an de zile Farmaciile din judeţul Hunedoara se confruntă cu o situaţie fără precedent, în care restanţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) la plata reţetelor compensate şi gratuite se apropie de o întârziere de un an de zile.