Cele mai citite
 


Hunedoara: Tabără pentru copiii supraponderali, în staţiunea Straja
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima tabără din ţară pentru copiii supraponderali este organizată, timp de trei săptămâni, în staţiunea montană Straja, din Valea Jiului, în demersul lor de a-i ajuta pe micuţi să dea jos din kilogramele în plus, într-un mod cât mai plăcut, organizatorii fiind sprijiniţi de specialişti în sport, un medic nutriţionist, un psiholog şi un actor responsabil pentru crearea unei stări de bună dispoziţie în rândurile participanţilor.
'Este primul an în care organizăm o asemenea tabără, iar ideea aparţine unei mămici al cărei băieţel are probleme cu greutatea. Ne-am inspirat după modelul americanilor, care desfăşoară tabere tematice de peste 40 de ani. Copiii care au venit în tabără au fost recomandaţi de medicii şcolari care au constatat că micuţii duc un stil de viaţă nesănătos, cu foarte mult timp petrecut în faţa calculatorului şi cu preferinţe spre hrana gen fast-food', a declarat, luni, Viorica Romoşanu, organizator în cadrul Complexului Platoul Soarelui din staţiunea Straja.
Pe parcursul celor trei săptămâni de activitate, până pe 13 august, copiii vor îmbina activităţile recreative specifice unei tabere cu drumeţiile, sportul, distracţia într-un parc de aventură, jocurile diverse, toate fiind menite să consume din excedentul de calorii. În paralel, un medic nutriţionist-diabetolog va controla necesarul caloric al fiecărei mese şi-i va învăţa pe cei mici cum pot să-şi pregătească singuri mici gustări sănătoase, atunci când se vor întoarce acasă.
'Copiii au la dispoziţie trei mese principale şi două sau trei gustări pe zi, astfel încât să le fie asigurat necesarul de elemente nutritive, dar să nu fie depăşit un anumit număr de calorii, astfel încât la sfârşitul stagiului de trei săptămâni să se vadă o scădere în greutate', a explicat Viorica Romoşanu.
Un actor se ocupă de programul distractiv al tinerilor, iar un psiholog discută cu aceştia diverse probleme pe teme comune, de la cele de modă, până la efectul reclamelor în viaţa de zi cu zi.
Ultima săptămână de tabără va fi organizată la poalele Retezatului, în zona Câmpuşel, unde copiii vor merge cu cortul, vor participa la partide de pescuit, vor vizita mai multe peşteri şi vor învăţa tehnici de supravieţuire în natură. Toate au ca scop determinarea tinerilor să-şi schimbe stilul de viaţă, să devină persoane active, scopul final fiind scăderea în greutate.
La finalul taberei, organizatorii vor rămâne în contact cu părinţii copiilor, cărora le vor fi transmise noutăţile care apar în domeniu, începând cu exerciţiile fizice şi continuând cu reţete ale unor preparate cu un conţinut redus de calorii.
Deoarece a fost anunţată abia la jumătatea lunii iunie, în tabără au venit doar patru copii din Bucureşti, Cluj Napoca şi Zalău, ai căror părinţi au aflat despre organizarea acesteia de la medicii şcolari. Reprezentanta Complexului Platoul Soarelui Straja a ţinut să precizeze însă că activităţile s-ar fi derulat normal chiar şi cu un singur participant, fiind vorba de o acţiune dedicată sănătăţii tinerilor. AGERPRES/(A, AS-Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
EXCLUSIV Hunedoara: Tabără pentru copiii supraponderali, organizată în Straja Mai mulţi copii care suferă de obezitate participă, în aceste zile, la o tabără de sănătate în staţiunea hunedoreană Straja, după o săptămână de program fiind înregistrate progrese notabile, majoritatea reuşind să slăbească între trei şi şase kilograme, doar urmând un regim hipocaloric şi făcând activităţi...
Hunedoara: Tabără pentru copii supraponderali în staţiunea Straja Timp de trei săptămâni, 18 copii supraponderali vor lua parte, de marţi, la o tabără al cărei program este special gândit pentru persoanele cu probleme de greutate, în aşa fel încât atunci când vor ajunge acasă cei mici să aibă mai puţine kilograme şi să fie în stare să adopte un stil de viaţă sănătos...
Hunedoara: Tabără de sănătate pentru copiii supraponderali, în staţiunea montană Straja Un număr de 24 de copii cu probleme de greutate, din toată ţara, se află, în aceste zile, în staţiunea montană Straja, din Valea Jiului, unde cu ajutorul nutriţioniştilor şi al unui program de mişcare vor încerca să scape de kilogramele în plus.
Hunedoara: Peste 30 de copii supraponderali participă la o tabără dedicată celor care doresc să slăbească Peste 30 de copii supraponderali din mai multe oraşe ale ţării participă, în staţiunea hunedoreană Straja, la o tabără specială dedicată celor care doresc să slăbească folosind un program de exerciţii şi distracţie specific vârstei, combinat cu un regim alimentar sănătos.
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...
Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți, cu responsabilitate Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor” organizate miercuri, 7 noiembrie a.c. de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea...