Cele mai citite
 


În România trei copii mor în fiecare minut din cauza pneumoniei
marţi, 26 iulie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
În România, rata deceselor la copii din cauza pneumoniei este îngrijorătoare, trei copii mor în fiecare minut din cauza acestei afecţiuni, în condiţiile în care pneumonia este o boală care poate fi prevenită.
''În România, statisticile sunt extrem de îngrijorătoare, aproximativ 28% dintre decesele care apar la copii cu vârsta 0-1 an sunt produse de afecţiuni ale aparatului respirator. O pondere însemnată dintre sugari şi copii suferă un episod de pneumonie, cu toate că există modalităţi de prevenţie pe care părinţii ar trebui să le cunoască. Infecţiile pneumococice includ şi alte boli la fel de puternice precum meningita, septicemia, otita medie, sinuzita. Pneumoniile au o incidenţă de 45 de cazuri/1.000 de sugari/an, incidenţă care se reduce odată cu înaintarea în vârstă'', a declarat prof. dr. Doina Pleşca, vicepreşedintele Secţiei de Pneumologie Pediatrică din cadrul Societăţii Române de Pneumologie, potrivit unui comunicat de presă remis luni AGERPRES.
La copiii cu vârstă mai mică de 5 ani, pneumonia provoacă moartea mai mult decât orice altă afecţiune. În opinia medicilor specialişti, două sunt anotimpurile în care bacteriile se activează şi prezintă un risc major de infectare a persoanelor: vara şi începutul toamnei.
Potrivit sursei citate, în lunile iulie-septembrie, incidenţa infecţiilor de orice fel în rândul copiilor, în special cu vârstă de până la 5 ani, creşte semnificativ. Aflaţi în colectivităţi - în vacanţă, în tabără, la mare sau la bunici - micuţii sunt cu mult mai predispuşi la contaminarea cu diverse bacterii. Una dintre cele mai periculoase este infecţia cu pneumococ, prevenţia în această situaţie fiind mai mult decât necesară.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, imunizarea cu un vaccin îmbunătăţit continuu este singura alternativă de prevenţie a pneumoniei.
În România, bolile pneumococice şi, indirect, pneumonia, sunt principala cauză a mortalităţii infantile. În situaţia în care copilul nu a fost vaccinat preventiv şi se îmbolnăveşte de pneumonie, tratamentul care se aplică este cel cu antibiotice.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
de jgh
ce idiot a facut calculul asta?
3 copii pe minut ??!
adica 3 * 60 * 24 = 4320 in fiecare zi. adica 1.576.800 pe an. adica... aproape toti ?!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă formă de vaccin pneumococic Infecţiile respiratorii sunt prima cauză de îmbolnăvire a copiilor iar pneumococul este cea mai importantă cauză a infecţiilor respiratorii de cauză bacteriană, a evidenţiat prof. dr. Doina Pleşca, de la Spitalul Clinic de Copii 'Dr. Victor Gomoiu', într-o conferinţă de presă prilejuită de lansarea unei...
Pneumococul - cauza principală a mortalităţii infantile Bucureşti, 14 oct /Agerpres/ - România are cel mai mare procent al mortalităţii infantile cauzate de pneumococ, de pe continent, de 13,9%, după Moldova şi Ucraina, se arată într-un comunicat de presă al Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, transmis, joi, AGERPRES.
Vaccinul pneumococic conjugat al GSK a demonstrat ca reduce numarul de cazuri de pneumonie la copiii mici intr-un studiu extins, de faza III Noi date publicate astazi in PLOS Medicine confirma ca vaccinul pneumococic conjugat (PCV) al GSK, indicat copiilor, a fost eficace in prevenirea pneumoniei comunitare probabil bacteriana (B-CAP)* la sugari si copii mici.1 COMPAS (Clinical Otitis Media and Pneumonia Study) a confirmat obiectivul sau...
Ce boli previne vaccinarea pneumococica Bacteria care provoacă bolile pneumococice se numește Streptococcus pneumoniae și se găsește, în mod normal, în nazo-faringele copiilor sănătoși, făcând parte din flora microbiană normală. Cam jumătate dintre copii sunt purtători de pneumococ, iar în colectivități (grădinițe, creșe) ajung să îl aibă...
Societatea Română de Pediatrie recomandă vaccinarea împotriva otitei medii acute-cel mai frecvent întâlnită la copii Societatea Română de Pediatrie atrage atenţia că dintre toate bolile pneumococice otita medie acută este cel mai frecvent întâlnită la copii şi susţine că aceasta poate fi prevenită prin vaccinare.
Vaccinarea pneumococică pentru nou-născuţi Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, parlamentari, medici de renume şi membri ai unor ONG-uri au abordat recent în cadrul unei dezbateri posibilitatea introducerii vaccinării pneumococice pentru cohorta de nou-născuţi în calendarul de imunizări gratuite.