Cele mai citite
 


Investiţiile imobiliare în România ar putea depăşi 500 milioane de euro, în 2011
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sumele tranzacţionate pe piaţa imobiliară din România în trimestrul doi al acestui an, în sectoarele rezidenţial şi de birouri, cumulează aproximativ 23,5 milioane euro, ceea ce reprezintă o scădere de 87% comparativ cu trimestrul unu 2011, se arată într-un raport al companiei DTZ Research remis luni Agerpres.
,,Pentru primul semestru din 2011, am identificat un volum de investiţii în valoare totală de 213,94 milioane euro ceea ce reprezintă o creştere de 14% de la an la an. Conform estimărilor, volumele de investiţii în România ar putea să depăşească 500 milioane euro până la sfârşitul anului 2011. Prevedem o îmbunătăţire constantă pe piaţă de-a lungul celei de-a două jumătăţi a anului 2011, cu activitate în principal de la investitorii care au deja proprietăţi în România. Nu ne aşteptăm să vedem volume semnificative de capital nou intrând pe piaţa locală până în 2012', a spus Bogdan Sergentu, Head of Valuations and Consulting, DTZ Echinox.
Investiţiile în proprietăţi comerciale din Europa (retail, office, industrial) în al doilea trimestru al anului 2011 au ajuns la 25,4 miliarde de euro, reprezentând o creştere de 14% faţă de valoarea de 22,4 miliarde de euro din T1, conform ultimului raport al DTZ Research,' Investment Market Update'. Volumul mediu al investiţiilor din ultimele patru trimestre este de 27,1 miliarde de euro, comparativ cu media de 20,7 miliarde de euro, înregistrată pe acelaşi interval de referinţă, în 2010. Acesta este al şaptelea trimestru consecutiv cu o creştere constantă, fapt ce subliniază o majorare sustenabilă în activitate.
Raportul arată că ponderea activităţii investitorilor de peste ocean (29%) a scăzut la cel mai mic nivel din 2002, situându-se la 7,5 miliarde de euro în T2 2011.
Sectorul de birouri a cumulat cea mai mare pondere a activităţii în T2 2011. Cu investiţii de 9,8 miliarde de euro acesta a reprezentat 39% din volumul total. Activitatea a rămas intensă şi pe segmentul de retail, unde volumele au totalizat 9 miliarde de euro, mai ales din tranzacţiile cu centre comerciale. Sectorul industrial a marcat o scădere semnificativă pe parcursul trimestrului, de 45%, până la valoarea de 1,7 miliarde de euro, ce reprezintă o cotă de piaţă de numai 7%. Activitatea în alte sectoare a crescut de la 0,6 miliarde de euro în T1 la 2,7 miliarde de euro în T2, creştere atribuită parţial tranzacţiilor cu clădiri din sectorul medical şi cu proprietăţi adiacente traseelor rutiere.
DTZ este o companie globală de consultanţă imobiliară, cu birouri în 140 de oraşe din 42 de ţări (acoperind Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Asia Pacific şi America). În noiembrie 2002, după nouă ani de activitate de succes pe piaţa imobiliară din România, Echinox Consulting a încheiat un acord de parteneriat cu compania multinaţională DTZ, una dintre firmele lider pe plan internaţional în domeniul imobiliar, Echinox Consulting devenind reprezentantul local al DTZ sub denumirea de DTZ Echinox.AGERPRES/(AS-Carmen Marinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Sorin Dimitriu(CCIB): România poate fi un partener de afaceri important pentru ţările din Asia Centrală România poate fi un partener de afaceri important pentru ţările din Asia Centrală, iar în prezent se fac demersuri în vederea organizării la Beijing, împreună cu Consiliul de Export al României, a unei expoziţii permanente cu produse realizate în ţara noastră, afirmă Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei...
Piaţa locală de fuziuni şi achiziţii,dominată de tranzacţii de dimensiuni mici sau medii,dar au apărut şi tranzacţii strategice(raport) Piaţa de fuziuni şi achiziţii (M&A) din România este dominată, în continuare, de tranzacţii de dimensiuni mici sau medii, însă ultimele luni au adus câteva tranzacţii strategice care au implicat afaceri antreprenoriale şi jucători globali, potrivit celui mai recent raport internaţional Clifford Chance...
Ratele mortalităţii infantile nu au scăzut suficient nici în România (raport al unui organism al ONU) Ratele mortalităţii infantile nu au scăzut suficient de mult pentru a îndeplini obiectivul de dezvoltare al mileniului, care urmăreşte o reducere cu două treimi a deceselor până în 2015, potrivit raportului publicat joi de UN Inter-agency Group for Child Mortality Estimation (IGME), condus de UNICEF...
Fundaţia Vodafone România - investiţii de 15 milioane euro în programe sociale Fundaţia Vodafone România a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, organizată cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate în România, că investiţiile derulate în peste 700 de programe sociale se ridică, până în prezent, la valoarea de 15 milioane euro.
Manuel Costescu: România s-a transformat într-o destinaţie potrivită pentru investiţii strategice în inovaţie în diferite domenii România s-a transformat dintr-o ţară căutată de investitori pentru forţa de muncă ieftină într-o destinaţie potrivită pentru investiţii strategice în inovaţie în diferite domenii, iar în prezent are nevoie de inovaţie în IT şi în medicină, susţine secretarul de stat Manuel Costescu, şeful Departamentului...
BM: Femeile din România câştigă 90 de cenţi la un dolar plătit pentru bărbaţii cu acelaşi job Femeile angajate în România câştigă 90 de cenţi în raport cu un dolar câştigat de un bărbat care are acelaşi loc de muncă, în timp ce în Europa şi în Asia Centrală raportul este de 80 de cenţi la un dolar, potrivit unui Raport al Băncii Mondiale privind egalitatea de şanse dintre femei şi bărbaţi.