Cele mai citite
 


Kazahstan: Ginerele preşedintelui Nazarbaev, posibil succesor la conducerea ţării
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ginerele preşedintelui kazah Nursultan Nazarbaev este considerat favorit la succesiunea atotputernicului şef de stat, a declarat principalul consilier politic al preşedinţiei kazahe, într-un interviu publicat luni de cotidianul rus Kommersant.
Timur Kulibaev, patronul holdingului Samruk-Kazîna, ce controlează companiile de stat din Kazahstan, este soţul Dinarei Nazarbaeva, a doua fiică a preşedintelui.
"În cazul unei situaţii de urgenţă, legate de plecarea bruscă a şefului statului, Kulibaev ar putea continua viziunea strategică a preşedintelui", a explicat consilierul, Ermuhamet Ertîsbaev.
Afirmaţia intervine la câteva zile după reîntoarcerea lui Nazarbaev în Kazahstan, care, potrivit media, ar fi fost spitalizat săptămâna trecută în Germania. Autorităţile kazahe au dezminţit că preşedintele ar avea probleme de sănătate şi au evocat o vizită medicală preventivă.
Nursultan Nazarbaev, în vârstă de 71 de ani, se află la putere de mai bine de 20 de ani în Kazahstan, ţară din Asia centrală bogată în hidrocarburi şi minereuri.
Reales în aprilie pentru un nou mandat în fruntea statului, Nazarbaev declara atunci că este pentru ultima dată când mai candidează şi că şi-a ales deja un succesor, fără a-i da numele. AGERPRES/ (Victoria Vioară)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU/Raed Arafat: În raportul privind 'Colectiv' am identificat decizii pozitive luate de persoane; noi le facem proceduri Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în cazul raportului referitor la modul în care instituţiile au reacţionat în cazul tragediei de la Colectiv, s-a căutat identificarea unor "decizii pozitive", care să devină, ulterior...
Ponta: Raed Arafat va conduce Departamentul pentru situaţii de Urgenţă care va fi creat în cadrul MAI Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat va fi numit şef al Departamentului pentru situaţii de urgenţă care va fi creat în cadrul MAI în baza unei Ordonanţe de Urgenţă care va fi aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri, a declarat premierul Victor Ponta la începutul reuniunii Executivului...
Raed Arafat: România se apropie de nivelul Germaniei în domeniul dispecerizării intervenţiilor la situaţii de urgenţă România se apropie de nivelul la care se află Germania în domeniul integrării dispeceratelor pentru situaţii de urgenţă, a afirmat vineri, la Piteşti, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Dobre: Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă - activate în judeţele sub cod portocaliu de temperaturi ridicate Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă au fost activate în toate judeţele aflate sub cod portocaliu de temperaturi ridicate, a afirmat, marţi, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre.
Arafat: Se doreşte o hârâială în sistemul de urgenţă; sunt oameni care încearcă să influenţeze premierul, opinia publică Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat luni seară la Antena 3 că "un grup de oameni" doreşte "hârâială" în sistemul de urgenţă şi să acrediteze ideea că medicul Arafat a "depăşit nivelul de competenţă".