Cele mai citite
 


Mureş: ITM nu a fost anunţat de producerea accidentului de muncă la o balastieră
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş, Andrei Mureşan, a declarat presei, luni, că a deschis o anchetă în cazul accidentului de muncă produs la sfârşitul săptămânii la o balastieră cu punct de lucru la Ideciu de Jos, care nu a fost raportat instituţiei.
'Facem cercetări, societatea comercială respectivă nu ne-a anunţat de producerea accidentului de muncă, iar, conform legii, neanunţarea constituie contravenţie. Facem cercetări preliminare, pentru că e posibil ca bărbatul accidentat să fi lucrat la negru. La prima verificare, nu apare în baza noastră de date ca angajat', a precizat Andrei Mureşan.
Pe 22 iulie, Poliţia municipiului Reghin a fost sesizată cu privire la faptul că la o balastieră cu punct de lucru la Ideciu de Jos, judeţul Mureş, s-a produs un accident de muncă.
'Echipa operativă de la Poliţia municipiului Reghin a efectuat cercetarea la faţa locului, constatând că un bărbat în vârstă de 49 de ani din comuna Ideciu de Jos, angajat la societatea comercială menţionată în calitate conducător auto, în timp ce transporta componente din metal, o roată metalică s-a desprins şi a căzut, accidentând grav un bărbat în vârstă de 60 ani, din oraşul Iernut, care tăia cu aparatul de sudură - pentru o altă societate comercială, din comuna Rîciu, judeţul Mureş, fier din autovehicule casate. Acesta a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Mureş în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate', a precizat luni, într-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mureş.
Potrivit documentului, în cauză sunt efectuate cercetări, iar, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a victimei şi după expertizarea medico legală a acesteia pentru stabilirea cu exactitate a numărului zilelor de îngrijiri medicale acordate, se va face încadrarea juridică a evenimentului.AGERPRES/(A, AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
Gorj: Anchetă în cazul unui accident de muncă petrecut în localitatea Padeş O echipă mixtă formată din poliţişti şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a început, joi, ancheta în cazul unui accident de muncă petrecut la o exploatare forestieră în punctul 'Valea Ursului', din comuna Padeş.
Gorj: Accident de muncă la o societate care efectuează reparaţii mecanice pentru utilajele miniere Inspectorii de muncă gorjeni efectuează cercetări în cazul unui incident care a avut loc la societatea Grimex din Târgu-Jiu care este furnizor de servicii de reparaţii mecanice pentru utilaje miniere, unde un angajat a suferit leziuni grave la o mână, degetele fiindu-i strivite.
EXCLUSIV Sibiu: Al doilea deces al unui angajat al Telecabinei de la Bâlea, anchetat de ITM, în mai puţin de un an Inspectorii de muncă sibieni au început luni ancheta la firma care deţine Telecabina de la Bâlea, ca urmare a decesului survenit duminică, la spital, al unuia dintre angajaţi, care a fost victima unui accident de muncă ce avusese loc în urmă cu nouă zile, în condiţiile în care această societate comercială...
Prahova: Accident de muncă la o societate comercială din Ploieşti Doi muncitori de la o societate comercială din Ploieşti au fost răniţi, luni după-amiază, într-un accident de muncă.
Medicii de la SCJU Târgu Mureş au replantat mâna unui pacient, smulsă într-un accident de muncă O echipă multidisciplinară formată din chirurgi plasticieni, ortopezi, cardiovasculari şi anestezişti, coordonată de şeful Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Dorin Dorobanţu, a reuşit o intervenţie de...