Cele mai citite
 


Un singur caz de gripă în municipiul Bucureşti
marţi, 30 decembrie 2008   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti - Numărul virozelor respiratorii (IACRS), în perioada 15-21 decembrie, a fost de 35.487, iar al pneumoniilor de 12.357, înregistrându-se doar un singur caz de gripă în municipiul Bucureşti, la grupa de vârsta 0-4 ani.(sursa: Agerpres)

Comparativ cu numărul total de infecţii respiratorii înregistrate în săptămâna anterioară, acesta este cu 16,8% mai mic.

Rata de incidenţă prin IACRS, la nivel naţional, în săptămâna 15-21 decembrie, a fost de 164,8/100.000 de locuitori.
Judeţele în care se înregistrează o rată de incidenţă crescută faţă de rata de incidenţă naţională sunt Iaşi şi Covasna.
Rata de incidenţă prin pneumonii, la nivel naţional, în săptămâna 15-21 decembrie, a fost de 57,4/100.000 de locuitori. În judeţele Iaşi şi Gorj se înregistrează o rată de incidenţă crescută. Cele mai afectate grupe de vârstă sunt 0-4 ani.
Ponderea numărului total de cazuri cu IACRS şi pneumonii internate în această săptămână a fost 9,2%.
În ceea ce priveşte ponderea internărilor pe grupe de vârstă şi diagnostice se observă că cea mai mare pondere a internărilor o reprezintă IACRS şi pneumoniile la grupa de vârstă 0-4 ani.
La Serviciul de Ambulanţă a fost înregistrat un număr total de 26.300 de solicitări. Cele mai multe solicitări la Serviciul de Ambulanţă au fost pentru infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii la grupa de vârsta 0-4 ani.
La nivel naţional, până la 21 decembrie, s-a realizat vaccinarea antigripală a unui număr de 3.000.392 de persoane (30.078 la grupa de vârstă 0-4 ani, 137.932 la grupa de vârstă 5-14 ani, 1.338.623 la grupa de vârstă 15-64 ani şi 1.493.759 grupa de vârstă mai mare de 65 ani).
Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul Institutului naţional de cercetare-dezvoltare pentru microbiologie şi imunologie Cantacuzino nu a comunicat izolarea niciunei tulpini de virus gripal. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul infecţiilor respiratorii şi pneumoniile la copii, în creştere Un singur caz de gripă, care nu a necesitat internarea în Municipiul Bucureşti, la grupa de vârstă 0-4 ani, a fost înregistrat în săptămâna 22-28 decembrie 2008. (Sursa: Agerpres)
INSP: Opt persoane au murit din cauza gripei Un număr de opt persoane au murit de gripă în săptămâna 1-7 februarie, numărul total al celor decedaţi din această cauză ridicând-se la nouă, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.
Pistol (CNSCBT): Nu avem gripă porcină; cele 12 persoane care au murit - confirmate cu virus gripal sezonier Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat joi că în România nu există gripă porcină, precizând că cele 12 persoane care au murit în ultima săptămână au fost confirmate cu virus gripal sezonier.
INSP: Peste 75.000 de cazuri cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, gripe şi pneumonii Peste 75.000 de cazuri cu infecţii respiratorii, pneumonii şi gripă au fost înregistrate în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie, 4.473 de persoane bolnave necesitând internarea, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.
Alexandru Rafila: Se anticipează un sezon gripal mai precoce Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat marţi că se anticipează un sezon gripal "mai precoce", având în vedere numărul crescut de cazuri înregistrate în această perioadă comparativ cu anul trecut.
Galaţi: Fetiţă de şapte ani diagnosticată cu gripă sezonieră O fetiţă de şapte ani, din Galaţi, a fost diagnosticată cu gripă sezonieră, acesta fiind cel de-al nouălea caz de gripă din judeţ de la începutul sezonului rece, a declarat marţi presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.