Cele mai citite
 


Taximetriştii spanioli cer garantarea vaccinării împotriva gripei A
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Madrid, 4 aug /Agerpres/ - Organizaţia taximetriştilor din cadrul Federaţiei spaniole de asociaţii ale lucrătorilor autonomi (ATA) cere ministrului spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez, ca toţi şoferii de taxi să fie vaccinaţi împotriva gripei A, considerând că acest grup desfăşoară una dintre activităţile cele mai expuse contagierii.

Cererea a fost transmisă ministrului spaniol prin intermediul unei scrisori în care i se aminteşte acesteia faptul că taximetriştii transportă zilnic mii de persoane şi ar trebui să fie incluşi în rândul categoriilor de risc în cadrul campaniei de vaccinare pe care autorităţile sanitare spaniole o vor începe pentru a preveni infecţia cu virusul noii gripe.

Potrivit lui Miguel Ruano, coordonator al asociaţiei taximetriştilor din cadrul ATA, lucrătorii autonomi nu-şi pot permite luxul de a se îmbolnăvi când activitatea lor scade ca urmare a crizei, iar dat fiind contactul permanent cu publicul, ei consideră că ar putea deveni un factor de risc, extinzând gripa, dacă nu se iau măsurile necesare.

Cerinţele taximetriştilor vin în contexul în care, la sfârşitul lunii iulie, Ministerul spaniol al Sănătăţii anunţa că garantează doze de vaccin împotriva gripei A numai pentru persoanele considerate parte a grupurilor de risc - copiii până la 14 ani, femeile însărcinate, bolnavii cronici şi personalul din serviciile de bază - atunci când acesta va fi disponibil, lăsându-i deoparte pe tinerii şi adulţii sănătoşi. Ulterior, ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez, a anunţat că va transmite comisiei de sănătate publică recomandarea făcută de ministrul educaţiei, Angel Gabilonda, ca şi profesorii să fie incluşi în grupurile de risc ale persoanelor care ar putea beneficia de garanţia vaccinării împotriva gripei A. AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS dă asigurări asupra calităţii vaccinurilor împotriva gripei porcine Geneva, 6 aug /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a dat asigurări joi că procedurile de atribuire a licenţelor pentru vaccinurile împotriva virusului gripal A (H1N1) nu vor fi accelerate în detrimentul calităţii medicamentului, transmite AFP.
Vaccin american împotriva virusului A(H1N1), disponibil în octombrie Washington, 16 aug /Agerpres/ - SUA au o "bună speranţă" să obţină un vaccin împotriva gripei provocate de virusul A(H1N1) până la jumătatea lunii octombrie, a declarat - duminică, canalului de televiziune CNN - secretarul sănătăţii american, Kathleen Sebelius, potrivit AFP.
Vaccinul împotriva gripei porcine: lipseşte timpul necesar pentru a studia efectele colaterale /La Stampa, The Independent/ Roma, 20 iul /Agerpres/ - Primul sfat al epidemiologilor legat de noua gripă este de a nu te lăsa pradă panicii. Cu toate acestea, apărarea foarte modernă care se ridică împotriva gripei porcine este încă plină de lacune iar panica o ia înaintea virusului H1N1 deja foarte...
A început campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere Primii beneficiari ai vaccinării împotriva gripei sezoniere au fost 40 de bătrâni de la Căminul de Bătrâni 'Schitu Darvari' din Bucureşti.
Spania testează clinic vaccinul gripei A pe 400 de copii Agenţia spaniolă pentru medicamente şi produse sanitare a autorizat încercări clinice imediate ale vaccinului gripei A pe 400 de copii cu vârste cuprinse între şase luni şi 17 ani, a anunţat marţi ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.
Roche anunţă că a depistat 13 cazuri de gripă A rezistente la Tamiflu Gigantul farmaceutic elveţian Roche Holding AG a anunţat că a fost informat cu privire la existenţa a 13 cazuri de gripă porcină care au devenit rezistente la medicamentul său antiviral Tamiflu, relatează, luni, agenţia Associated Press.