Cele mai citite
 


Prahova: Amendă de 60.000 de lei şi activitate suspendată la un azil de bătrâni privat care funcţiona fără autorizaţie
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un azil de bătrâni privat din localitatea prahoveană Păuleşti a primit o amendă de 60.000 de lei, iar activitatea i-a fost suspendată pentru o perioadă de şase luni în urma unui control desfăşurat, luni, de inspectori ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC), ai Gărzii Financiare Prahova, ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova.
Potrivit inspectorului CJPC, Alexandru Cârdei, aproximativ 20 de bătrâni bolnavi, dintre care unii nedeplasabili, erau înghesuiţi în trei camere mici, în condiţii insalubre.
'Nimeni nu a putut face dovada faptului că unitatea în cauză are autorizaţiile necesare funcţionării. Mai mult, condiţiile erau necorespunzătoare, bătrânii stând în trei camere mici. La grupul sanitar, am găsit două WC-uri, aproape lipite unul de celălalt, femeile fiind nevoite să meargă la toaletă în aceeaşi încăpere cu bărbaţii', a declarat Cârdei.
De asemenea, acesta a precizat că unitatea avea un singur duş, dar şi o maşină de spălat, fără a deţine însă şi autorizaţie de spălătorie.
Nereguli au fost constatate şi la blocul alimentar, astfel că inspectorii au depistat carne de porc fără examen trichinelogic şi bonuri de cumpărături pe care erau trecute diverse băuturi alcoolice.
'La bucătărie am găsit o dezorganizare totală. Nu exista un meniu, nimeni nu ţinea cont de calculul caloric şi de faptul că unii dintre bolnavi aveau nevoie de mâncare specială. În ceea ce priveşte băutura găsită pe bonuri, ni s-a spus că a fost cumpărată pentru petrecerile care se dau la zilele de naştere ale bolnavilor', a explicat reprezentantul CJPC.
Unitatea în cauză a fost amendată cu 60.000 de lei, activitatea fiindu-i suspendată pentru o perioadă de şase luni, cu posibilitate de prelungire.
Alexandru Cârdei a precizat că acest control a fost efectuat ca urmare a reclamaţiei unei femei al cărei tată a fost la un pas de moarte în perioada în care a fost internat aici. AGERPRES/(AS - Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Amendă de 20.000 de lei aplicată de Protecţia Consumatorului în cazul zecilor de elevi cu suspiciune de toxiinfecţie Comisarii de la Protecţia Consumatorului au aplicat o amendă de 20.000 de lei pentru distribuirea de produse care nu au fost sigure pentru consum în urma îmbolnăvirii a zeci de elevi care au mâncat lapte şi corn la şcoală.
Sorin Susanu (Protecţia Consumatorului): Restaurantul în care s-au întoxicat 43 de turişti ar trebui închis pe perioada anchetei Restaurantul în care mai mulţi clienţi au acuzat toxiinfecţie alimentară ar trebui închis pe durata anchetei, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Sorin Susanu, comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului.
Prahova: Al doilea spital privat din judeţ va fi deschis în clădirea fostului Centru de Sănătate Plopeni Cel de-al doilea spital privat din judeţ va fi deschis în clădirea în care a funcţionat, până la data de 1 aprilie, Centrul de Sănătate Plopeni, unitate inclusă pe lista celor propuse pentru a fi transformate în cămine de bătrâni, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate...
Prahova: Doar unul dintre cele patru spitale propuse pentru reprofilare, de acord cu varianta MS Doar unul dintre cele patru centre de sănătate din judeţul Prahova care se regăsesc pe lista întocmită de Ministerul Sănătăţii (MS) cu unităţile ce vor fi reprofilate a acceptat transformarea în cămin de bătrâni, a declarat miercuri şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Cristian Vintilescu...
Prahova: Trei 'magazine de vise' funcţionează în judeţ, contrar deciziei autorităţilor Patru magazine de vise funcţionează, în prezent, în judeţul Prahova, deşi autorităţile au dispus, în urma unor controale, suspendarea temporară a activităţii a trei dintre ele pentru o perioadă de până la 12 luni.
Prahova: Protest la Centrul de Sănătate de la Urlaţi faţă de reprofilarea acestuia în cămin de bătrâni Ploieşti, 31 mar /Agerpres/- Peste o sută de persoane - medici, pacienţi, locuitori ai oraşului Urlaţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale - au protestat, joi, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de transformare a Centrului de Sănătate din localitate în cămin de bătrâni.