Cele mai citite
 


Prof. dr. Iulian Mincu: Cazurile de obezitate au crescut foarte mult
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea
 

Numărul cazurilor de obezitate a crescut foarte mult în România, din cauza obiceiurilor alimentare, dar şi a lipsei exerciţiilor fizice, a declarat luni, pentru AGERPRES, prof. dr. Iulian Mincu de la Institutul de Boli de Nutriţie şi Metabolice "N.Paulescu".

El a precizat că în ţara noastră nu există studii ştiinţifice care să indice prevalenţa obezităţii, însă unele cercetări internaţionale arată că România are o prevalenţă a obezităţii sub 10%, iar nivelul activităţilor fizice este mult sub media europeană - 19% dintre români fac mişcare în mod regulat faţă de media europeană care este 27%.


"Obezitatea a crescut foarte mult cred că este de peste 30% după cum au crescut şi dislipidemiile. Aceste afecţiuni duc la ateroscleroză. Românii au obiceiuri alimentare care încă mai includ prăjeli, multe grăsimi, în plus se adaugă şi sărăcia care îi determină pe oameni, mai ales în rural să consume alimente nesănătoase bazate în principal pe carbohidraţi şi mai puţine proteine, legume, fructe, nemaivorbind de lipsa mişcării", a explicat specialistul.


Prof. dr. Iulian Mincu a spus că mai este mult de lucrat în domeniul educaţiei pentru o alimentaţie sănătoasă şi pentru includerea mişcării în stilul de viaţă.
AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
Iaurtul – un prieten de nădejde în lupta cu obezitatea şi supraponderea Prevalenţa obezităţii în România este de 31%, ceea ce înseamnă că aproape 5 milioane de români cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de obezitate, arată rezultatele studiului epidemiologic PREDATORR, anunţate în 2014. Studiul naţional mai raportează că alţi peste 5,5 milioane de...
Numărul cazurilor de diabet şi obezitate, în creştere Cazurile de diabet şi obezitate sunt în creştere, cel mai îngrijorător aspect fiind că diabetul de tip doi se înregistrează din ce în ce mai frecvent la copii şi adolescenţi, a declarat preşedintele Federaţiei Internaţionale de Diabet, prof. dr. Constantin Ionescu Târgovişte, de la Institutul "N. Paulescu"...
Medicii recomandă consumul echilibrat de alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali Medicul nutriţionist Luiza Pîrvu recomandă să se consume echilibrat alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali, pentru un stil de viaţă sănătos, iar, în opinia sa, alegerea unui regim alimentar drastic riscă să reducă în mod considerabil caloriile şi cantitatea de nutrienţi, încât...
OBEZITATEA Obezitatea este o efectiune cronica, determinata de excesul de tesut adipos total al organismului si apare atunci cand indicele de masa corporeala(IMC) depaseste 30kg/m2.
Specialist în alimentaţie: Obezitatea este cauzată de dezechilibrele balanţei energetice Preşedintele Asociaţiei Române de Studiu al Obezităţii, conf. univ.dr. Gabriela Roman, a afirmat, în cadrul unui simpozion, că statusul ponderal al unei persoane este determinat de balanţa energetică, rezultată din echilibrul între aportul caloric alimentar şi consumul caloric prin activitate fizică...