Cele mai citite
 


Regimul din Libia acuză NATO de uciderea a şapte civili în bombardarea unui spital
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel puţin şapte persoane au fost ucise luni dimineaţă, când NATO a bombardat un mic spital din Zliten, la 150 km est de Tripoli, au denunţat autorităţile libiene, acuzând Alianţa Nord-Atlantică de a fi distrus în plus şi depozite cu produse alimentare, transmite France Presse.
Autorităţile i-au condus pe ziariştii acreditaţi, între care şi reporterul AFP, la Zliten, un oraş cu 200.000 de locuitori, aflat în vizorul combatanţilor din enclava rebelă Misrata, situată la 60 de km spre est. La faţa locului, ziariştii au putut vedea o clădire complet distrusă, cu semiluna roşie la intrare şi tot felul de lucruri împrăştiate peste tot: produse farmaceutice, brancarde, tărgi, mănuşi, butelii de oxigen.

Potrivit autorităţilor, acesta era un mic centru de combatere a bolilor contagioase, care a fost distrus de NATO luni, între orele 08.00 şi 08.30.

Apoi, presa a fost condusă la patru depozite cu produse alimentare, trei dintre care erau avariate, iar al patrulea - în flăcări. Prin fum, reporterii au văzut sute de saci cu orez, roşii, ulei vegetal.

Un localnic a spus că distrugerile au fost cauzate de un atac aerian al NATO în jurul orelor 03:00 dimineaţă, iar presa a fost condusă să contemple şi clădirea complet distrusă a 'securităţii agricole'.

Regimul a acuzat cu câteva zile în urmă NATO de distrugerea depozitelor de produse alimentare dintr-un alt cartier al oraşului Zliten.

Rebelii din Misrata încearcă de mai multe săptămâni să cucerească Zliten; săptămâna trecută ei anunţaseră că 16 persoane au murit în confruntări, alte 126 fiind rănite joi şi vineri.

În paralel, NATO şi-a intensificat atacurile în această zonă.Conform rapoartelor Alianţei, începând de miercuri şi până în prezent au fost lovite mai multe zeci de ţinte militare.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Libia: Elicoptere ale forţelor lui Gaddafi, cu emblema Crucii Roşii, au lansat mine la Misrata (rebelii) Rebelii libieni au acuzat sâmbătă forţele colonelului Muammar Gaddafi că au utilizat elicoptere marcate cu emblema Crucii Roşii pentru a lansa mine în apele portului Misrata, potrivit AFP.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Sălaj: Ambulanţă donată Crucii Roşii de parteneri din Germania O ambulanţă care va asigura intervenţii de specialitate la competiţiile sportive din judeţul Sălaj a fost donată recent filialei judeţene a Crucii Roşii de partenerii din localitatea germană Lehrte.
Zilele Spitalului Militar, la a VI-a ediţie; Florentina Ioniţă-Radu: 185 de ani am fost în slujba ţării şi a populaţiei Medici de diverse specialităţi, reprezentanţi ai mediului academic şi universitar, lideri de opinie, ai industriei farmaceutice, ai sistemelor de sănătate vor participa de miercuri până sâmbătă la conferinţe, ateliere, workshopuri, sesiuni de comunicare organizate în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Zilelor...
Regulile războiului cibernetic: Nu trebuie vizate centralele nucleare şi spitalele, susţine un manual scris pentru NATO Atacurile cibernetice sponsorizate de state trebuie să evite ţintele civile sensibile, cum ar fi spitalele, barajele, digurile sau centralele nucleare, susţine un manual consultativ despre războiul cibernetic, scris pentru NATO şi consultat de The Guardian.