Cele mai citite
 


Satu Mare: Focar de trichineloză în Medieşu Aurit
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Douăzeci de persoane din comuna Medieşu Aurit au ajuns la Spitalul Judeţean Satu Mare după ce au consumat carne de port infestată cu trichinella spiralis.
Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, transmis luni presei, locul de izbucnire a focarului este comunitatea de romi din Medieşu Aurit, unde 55 de persoane au consumat carne de porc neinvestigată prin examen trichineloscopic, din care şapte copii şi 13 adulţi au fost internaţi la spital.
Bolnavii prezintă febră, astenie, mialgii, edeme palpebrale, greţuri şi vărsături. Specialiştii secţiei Boli infecţioase au evaluat cazurile încadrându-le într-o formă clinică de boală medie şi uşoară.
Focarul este în continuare în supraveghere şi evaluare epidemiologică. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Focar de trichineloză la Satu Mare Unsprezece persoane s-au prezentat la Spitalul Judeţean (SJ) Satu Mare având simptomatologia infestării cu trichineloză.
Bihor: Focar de trichineloză cu 12 internaţi, într-o localitate bihoreană Un număr de 12 pacienţi, din care doi copii, se află la Spitalul Municipal din Oradea, fiind descoperit un focar de trichineloză în localitatea lor natală, Husasău de Tinca, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul general al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Marius Pîrcioagă.
Mai multe cazuri de trichineloză au apărut la Satu Mare din cauza cărnii de porc consumate de sărbători Treisprezece persoane din comuna sătmăreană Medieşu Aurit au fost internate la Spitalul Judeţean Satu Mare după ce au consumat în perioada sărbătorilor carne de porc infestată cu trichinella spiralis.
Satu Mare: Peste 40 de suspecţi de trichineloză - Peste 40 de persoane din localitatea sătmăreană Odoreu sunt suspecte de infestare cu trichineloză după ce au mâncat carne de porc.
Satu Mare: Suspectă de botulism transferată la o clinică din Cluj O sătmăreancă a fost transferată de la Spitalul Judeţean Satu Mare la clinica de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, fiind suspectă de botulism.
Satu Mare: Zeci de persoane suspecte de infectare cu trichineloză Aproximativ 60-70 de persoane din oraşul Negreşti Oaş sunt suspectate de infectare cu trichineloză, 12 fiind internate la Spitalul Judeţean Satu Mare.