Cele mai citite
 


Universitatea din Bucureşti deschide a treia ediţie a Şcolii de vară privind grupurile de risc şi serviciile sociale
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 25 de studenţi de la toate profilele din ţară va participa până pe 31 iulie în Bucureşti la cea de-a treia ediţie a Şcolii de vară "Grupuri de risc şi servicii sociale de suport" organizată de Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti.
Potrivit coordonatorului Şcolii de vară, care este şi prodecan al facultăţii, Doru Bulzucea, proiectul are ca scop educarea şi formarea de specialişti care să lucreze cu grupurile marginalizate în vederea integrării acestora în societate.
"În cadrul Şcolii de vară, participanţii vor studia problematica discriminării şi modele de lucru bazate pe evidenţe ştiinţifice, atât la nivel teoretic, dar mai ales prin acţiuni pe teme care vizează interacţiunea directă cu grupurile vulnerabile", a spus prodecanul.
Şcoala de vară va fi structurată pe sesiuni teoretice, studii de caz, module de training axate pe tematici precum consumul de droguri, sexul comercial şi riscurile asociate acestor comportamente, consiliere pre şi post test HIV, programe de tip ambulanţă socială şi de tratament substitutiv.
De asemenea, vor fi studiate politicile din domeniul prevenirii şi combaterii consumului şi traficului de droguri, legislaţia drepturilor omului, discriminarea şi politici anti-discriminare din România.
Doru Bulzucea a mai spus că Şcoala de vară va fi completată cu vizite în teren, prilej cu care participanţii se vor întâlni cu persoane din grupuri vulnerabile şi marginalizate.
Sesiunile de informare vor fi susţinute de cadre didactice ale facultăţii, iar activitatea de teren de către profesionişti din domeniul furnizării de servicii sociale.
Coordonatorul Şcolii de vară a spus că iniţiativa este unică în România, menţionând că este dezvoltată de Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, în parteneriat cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu asistenţă tehnică şi financiară din partea Biroului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate şi a Institutului pentru o Societate Deschisă - Programul de sănătate pentru romi.
"Reuşita ediţiilor anterioare ne-a determinat să continuăm proiectul. Prin acest proiect avem în vedere educarea şi schimbarea atitudinii participanţilor cu privire la persoanele discriminate şi formarea de specialişti care dă lucreze în viitor cu aceştia", a declarat decanul facultăţii, Marian Preda. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şcoală de vară la Universitatea din Bucureşti Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti va organiza în perioada 24 - 31 iulie, în Bucureşti, cea de-a treia ediţie a Şcolii de vară, cu tema "Grupuri de risc şi servicii sociale de suport".
Prima clinică mobilă a Armatei Salvării, inaugurată la Bucureşti; Coordonator proiect: E o ambulanţă socială Prima Clinică medicală mobilă a Armatei Salvării, finanţată prin granturi norvegiene, a fost inaugurată joi, în Bucureşti, în prezenţa ambasadorului Regatului Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg.
Ambulanţa Socială a Primăriei sectorului 1 a primit cu peste 30% mai multe solicitări în 2014 faţă de 2013 Ambulanţa Socială a Primăriei sectorului 1 a primit aproximativ 5.000 de solicitări în cursul anului trecut, cu 31% mai multe faţă de 2013, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.
Studiu: Consumul de droguri uşoare, ridicat printre tinerii bucureşteni Un studiu efectuat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGAMB) pe un eşantion de 2.662 de tineri bucureşteni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, relevă că aceştia au încercat cel puţin odată droguri uşoare - tutun, alcool sau canabis.
Iaşi: Proiect de consiliere profesională a peste 5.000 de studenţi medicinişti din cinci centre universitare Peste 5.000 de studenţi medicinişti din România vor fi îndrumaţi în alegerea viitoarelor cariere profesionale în cadrul unui proiect lansat de Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' Iaşi, prin intermediul proiectului "Consiliere profesională pentru studenţii în medicină şi program integrat...
Comunicat de presă - Program de consiliere pentru elevi şi studenţi la Medicină şi Practică în Chirurgie Peste 300 de elevi şi studenţi medicinişti au învăţat de la cei mai buni specialişti de ce merită să fii medic chirurg în România.