Cele mai citite
 


Vâlcea: Primăria din Băile Govora propune 25 ha de teren intravilan pentru potenţialii investitori
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria staţiunii vâlcene Băile Govora propune un teren de 25 de ha situat în intravilan pentru investiţii în turism, a declarat, luni, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Mihai Mateescu.
"Staţiunea noastră derulează în prezent proiecte de peste 14 milioane de euro care îi vor schimba complet aspectul în mai puţin de un an. În acest sens, putem spune că în foarte scurt timp Băile Govora, alături de alte 9 staţiuni din România, va fi declarată staţiune balneo de interes naţional. Printre cele zece, un fapt îmbucurător, se află şi Olăneştiul şi Călimăneştiul, deci Vâlcea va deveni judeţul turismului balnear din România. Dar nu numai. De aceea Govora îi aşteaptă pe toţi care vor să investească în turism şi într-un turism de calitate să nu ocolească Govora", a precizat Mateescu.
În prezent, în staţiunea vâlceană, se află în derulare mai multe lucrări de investiţii care depăşesc 14 milioane de euro, printre care reabilitarea parcului balnear al staţiunii, fântână arteziană, chioşc fanfară, miniamfiteatru în aer liber, cascadă de apă şi lumini, reabilitarea aleilor pietonale către izvoarele minerale, amenajarea unui traseu de cură balneară în lungime de 1,7 km, alei de promenadă pe malurile pârâului Hinţa care străbate staţiunea.
Alte proiecte aflate în faze de elaborare sunt construirea unui pavilion de aerosoli în aer liber, construirea unei piscine semiolimpice care include şi o sală de gimnastică medicală, amenajarea unui patinoar artificial în aer liber pe locaţia unui teren de handbal.
"Prin realizarea celor trei obiective propuse, potenţialul turistic al staţiunii va creşte şi se va dezvolta prin îmbinarea armonioasă a unor activităţi de agrement turistic cu procedurile de tratament balnear, oferind astfel o gamă variată de posibilităţi de petrecere a sejurului în Băile Govora, pentru diferite segmente de vârstă. Printre altele şi operatorii privaţi de turism au început reabilitarea proprietăţilor, sunt foarte multe hoteluri şi pensiuni în renovare, multe dintre acestea datând din perioada antebelică", a mai spus edilul govorean.
De aceea, mai adaugă acesta, sunt motive care să-i determine pe potenţialii investitori să dezvolte afaceri în turism în staţiunea Băile Govora. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
2011 - anul record al numărului de turişti în staţiunile vâlcene Diversificarea ofertelor proprietarilor de hoteluri şi pensiuni de pe Valea Oltului a determinat o creştere a fluxului de turişti în zonă, autorităţile locale spunând că anul 2011 este unul record pentru numărul celor care au preferat să îşi petreacă vacanţele în Vâlcea.
Vâlcea: Peste 27 milioane de lei pentru infrastructura turistică a staţiunii Băile Govora Alei de promenadă, punţi pietonale, un amfiteatru sunt printre obiectivele proiectului european în valoare de 22,7 milioane lei semnat joi de primarul din Băile Govora, Mihai Mateescu, şi reprezentantul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.
Vâlcea: Izvoarele medicale din staţiunile balneare ale judeţului sunt complet funcţionale Izvoarele medicale din staţiunile balneare Olăneşti, Călimăneşti şi Govora sunt complet funcţionale, apele au fost verificate şi sunt în parametrii, au precizat pentru AGERPES primarii celor trei staţiuni vâlcene.
Vâlcea: Mai multe puncte de prim ajutor în judeţ, inclusiv în staţiunile balneologice Toate cele patru staţiuni balneologice din judeţul Vâlcea beneficiază de puncte de prim ajutor în contextul temperaturilor caniculare din judeţ, la care se adaugă punctele din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani şi Horezu.
Dorel Jurcan, candidat PDL la preşedinţia CJ Vâlcea: Vreau ca tinerii să aibă oportunitatea de a începe o afacere (interviu) Candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, susţine într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul câştigării competiţiei electorale, are în vedere implementarea proiectelor ce vizează infrastructura, alimentarea cu apă şi lucrările de canalizare, dezvoltarea întreprinderilor...
Vâlcea: O companie din China a concesionat 20 de hectare în Băile Govora la o licitaţie internaţională O clinică de acupunctură şi un spital de recuperare cardio-vasculară, un hotel de 5 stele şi un sat de vacanţă sunt investiţiile pe care un concern din China îşi propune să le realizeze pe suprafaţa de 20 de hectare de teren concesionată în Băile Govora. Licitaţia internaţională câştigată de concernul...