Cele mai citite
 


Venezuela: Hugo Chavez vrea să candideze pentru un nou mandat de preşedinte la alegerile din 2012
marţi, 26 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, va candida la alegerile de anul viitor pentru un nou mandat de şase ani, în ciuda recentei operaţii de îndepărtare a unei tumori canceroase, a declarat el pentru publicaţia de stat Correo del Orinoco, într-un interviu publicat duminică şi preluat de AFP.
Liderul socialist de 56 de ani s-a întors sâmbătă în Venezuela după o săptămână de chimioterapie în Cuba, spunând că nicio celulă malignă nu a fost găsită şi că se întoarce acasă într-o stare mai bună decât la plecare.

"Am motive medicale, motive ştiinţifice, motive umane, motive de dragoste şi motive politice să mă menţin în fruntea guvernului şi a candidaturii cu mai multă forţă decât înainte", a spus Chavez.

Informaţiile că a fost supus luna trecută unei operaţii la Hava de îndepărtare a unei tumori au ridicat semne de întrebare asupra sănătăţii sale pe termen lung şi a condiţiei de a candida pentru a fi reales la scrutinul de anul viitor.

Fost militar ale cărui stil de conducere obsedat de muncă şi imagine de invincibilitate l-au ajutat să câştige numeroase voturi, Chavez este în prezent vizibil slăbit în contextul în care vrea să candideze pentru un nou mandat.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Boala preşedintelui Hugo Chavez tulbură apele din politica Venezuelei Operaţia preşedintelui venezuelean, Hugo Chavez, diagnosticat cu o formă de cancer, bulversează Venezuela, ţară unde armata a făcut un apel la fidelitate faţă de şeful statului aflat la tratament în Cuba, cu un an înaintea unor alegeri prezidenţiale de importanţă capitală, informează AFP.
Venezuela:Chavez are de gând să rămână preşedinte până în 2031 Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a anunţat că intenţionează să rămână în cea mai înaltă funcţie în stat până în 2031, transmite marţi Interfax.
Prof. Ioan Florian: Cel mai important instrument al unui neurochirurg este propriul creier (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, preşedinte al Asociaţiei Neurochirurgilor din România, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre progresele din acest domeniu. Prestigiosul...
Dorin Cioabă, candidat ACDR la şefia CJ Sibiu: Sunt prea puţine investiţii şi locuri de muncă în judeţ(interviu) Prinţul romilor, preşedinte al Tribunalului acestora, Dorin Cioabă, candidat din partea Alianţei Civice Democrate a Romilor (ACDR) pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu, dar şi pentru posturile de consilier judeţean şi local, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că acesta este doar primul...
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
Hugo Chavez suferă de sarcom cu prognostic foarte grav Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a plecat din nou în Cuba pentru a-şi face 'o revizie generală' a sănătăţii după patru şedinţe de chimioterapie la care s-a supus în urma extirpării unei tumori canceroase în luna iunie anul acesta, notează luni ziarul La Razon.