Cele mai citite
 


'Părintele criogeniei', Robert Ettinger, a murit la 92 de ani, iar cadavrul i-a fost imediat congelat
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Robert Ettinger, supranumit 'părintele criogeniei', procedeul care constă în congelarea corpului defunctului în aşteptarea unei eventuale readuceri la viaţă în urma progreselor ştiinţei, a murit sâmbătă la 92 de ani în SUA, a anunţat luni fiul său David, citat de AFP.
Trupul fondatorului mişcării criogeniei a fost imediat congelat după deces la Institutul de criogenie din Clintown Township (Michigan), pe care l-a înfiinţat în 1976, a adăugat fiul său.

În 1964, Robert Ettinger a publicat cartea 'Este omul nemuritor?', editată în lumea întreagă şi din care noi ediţii urmează să apară în Coreea de Sud, Taiwan sau China.

În această lucrare el a dezvoltat teza conform căreia 'este posibil ca trupurile să fie conservate pe durată nedeterminată' până când într-o zi 'ştiinţa medicală va putea repara pagubele provocate de boală şi de criogenie'.

'Va veni o zi în care prietenii noştri din viitor vor putea să ne readucă la viaţă şi să ne acorde îngrijiri medicale', a profeţit Robert Ettinger.

Ettinger, profesor de fizică, şi-a popularizat pe larg mişcarea în SUA în anii '60 şi '70, apărând la numeroase emisiuni de la televiziunile americane.

Născut în 1918, el a luptat în Al Doilea Război Mondial în Belgia, unde a fost grav rănit. Spitalizat timp de mai mulţi ani, lui Robert Ettinger i s-au salvat picioarele datorită unor grefe osoase.

Tehnica, pe atunci una inovatoare, i-a atras atenţia asupra tehnologiilor medicale ale viitorului, susţine fiul său.

Institutul de criogenie, organizaţie nonprofit cu scopul declarat de a conserva trupurile neînsufleţite, are 900 de membri în lumea întreagă, cu fialiale în Rusia, Australia sau Germania, potrivit Institutului. Aici se află depozitate 106 trupuri supuse procedeului de criogenie.

Costul conservării trupului pe durată nedeterminată, în azot lichid, este în prezent de 28.000 de dolari.

Robert Ettinger, al cărui cadavru îngheţat care a fost depus la institut alături de cel al mamei sale şi de cele ale celor două soţii, de asemenea criogenate, a înfiinţat şi o asociaţie dedicată cercetării privind criogenia, notează AFP.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Contaminarea cu dioxină: Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au luat măsuri de precauţie; precedente în Europa Paris, 8 ian /Agerpres/ - Cazul contaminării cu dioxină din Germania este ultimul ca dată dintr-o serie de mari scandaluri alimentare legate de această substanţă cancerigenă, în ultimii ani, în Europa, notează sâmbătă AFP, care semnalează câteva dintre ele.
Avort selectiv: În China, India şi Coreea de Sud, o generaţie fără femei Peste 20 de ani, în multe zone din China şi India numărul bărbaţilor tineri îl va depăşi cu 10 până la 20 la sută pe cel al femeilor, dezechilibru social care va avea consecinţe asupra sănătăţii populaţiei, semnalează marţi cotidianul spaniol El Mundo.
Exporturile României în Libia, Coreea de Sud şi Israel au crescut cel mai semnificativ, în primele cinci luni Exporturile României în Libia, Coreea de Sud şi Israel au înregistrat cele mai semnificative creşteri, în primele cinci luni ale anului 2012, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2011, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).
Coreea de Sud va investi circa 90 milioane de dolari în cercetarea celulelor-suşe Coreea de Sud (Republica Coreea /RC/) va aloca începând cu 2012 fonduri de aproximativ 100 miliarde de woni (circa 90 milioane de dolari) pentru cercetarea celulelor-suşe, a anunţat luni, într-un discurs radio către naţiune, preşedintele sud-coreean Lee Myung-bak, potrivit ziarului The Korea Times.
Coreea de Sud: Un al cincilea deces produs de coronavirusul MERS Coreea de Sud a informat duminică despre încă un nou deces, al cincilea, produs de coronavirusul MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome), menţionând că numărul celor contaminaţi a ajuns la 64, cu 14 mai mult decât la precedentul bilanţ, transmit AFP şi Reuters.
România inclusă de IMS Health în rândul celor 17 pieţe farmaceutice emergente Vânzările de medicamente pe bază de reţetă pe pieţele emergente vor creşte rapid în următorii ani, iar China va deveni cea de a treia mare piaţă farmaceutică din lume în 2011, a anunţat marţi firma de cercetare de piaţă IMS Health, transmite AP.