Cele mai citite
 


Alba: Proiect derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, la final
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel mai complex proiect al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, derulat timp de 22 de luni în judeţele Alba şi Mureş, intitulat 'Parteneriat public-privat în administrarea de servicii sociale - Model de excelenţă', cofinanţat din Fondul Social European (FSE) cu peste 1,7 milioane de lei, a ajuns la final.
Preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, preot Nicolae Călin Ignat, a declarat, marţi, la conferinţa de închidere a proiectului, că au fost atinse, pe parcursul derulării sale, toate obiectivele, scopul principal fiind crearea unui model de excelenţă în management integrat şi administrare la standarde europene a serviciilor sociale furnizate prin parteneriat public-privat.
Prin acest proiect s-a urmărit perfecţionarea resurselor umane şi, totodată, creşterea calităţii serviciilor oferite persoanelor în nevoi. Necesitatea derulării unui astfel de proiect a rezultat din faptul că toate serviciile sociale ale Asociaţiei funcţionează în parteneriat cu una sau mai multe instituţii publice sau private- consilii judeţene, consilii locale, structuri ale acestora, ONG-uri, culte, şcoli, spitale şi poliţie.
Au fost evaluate cele 49 de servicii sociale pentru bătrâni şi copii administrate în parteneriat public-privat în Alba şi Mureş, a fost iniţiat un proces de supervizare şi monitorizare internă a activităţii din centrele sociale administrate de Asociaţie, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din Alba şi Mureş, au fost organizate două şcoli de vară a asistenţilor sociali şi, de asemenea, a fost elaborat un Manual Organizaţional.
Dezvoltarea unui sistem de intranet pentru administrarea informaţiei şi comunicare la nivelul reţelei de servicii sociale din cele două judeţe este o altă activitate realizată prin acest proiect.
Implementat de Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu DGASPC Alba şi Mureş, Fundaţia PAEM Alba Iulia şi Asociaţia Profesională a Asistenţilor Sociali Alba, proiectul, derulat între octombrie 2009 şi iulie 2011, a fost cofinanţat din FSE prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia are cea mai dezvoltată reţea de asistenţă socială din Patriarhia Română. De altfel, primul Biroul Eparhial de Asistenţă Socială din Patriarhia Română a fost înfiinţat în anul 1995 la Alba Iulia. Baza Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Sistemului de Asistenţă Socială din Biserica Ortodoxă Română, aprobat de Sfântul Sinod, a fost constituită pe un document, pe o propunere elaborată în 1997 de Compartimentul de Asistenţă Socială din Arhiepiscopia de Alba Iulia. AGERPRES/(AS - Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu a vârstnicilor, la Roşia de Secaş Alba Iulia, 11 dec /Agerpres/ - Un număr de 25 de vârstnici din satele Roşia de Secaş şi Tău vor beneficia de servicii de oferire a hranei, menajere, igienizare, asistenţă socială, recreere şi destindere în cadrul unui proiect iniţiat de preotul paroh din comună, potrivit unui comunicat remis sâmbătă...
Alba: Supraaglomeraţie la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos Supraaglomeraţia înregistrată la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Galda de Jos, unde, în prezent, sunt asistate 347 de persoane, periclitează calitatea serviciilor de îngrijire, de recuperare şi de integrare/reintegrare socială, motiv pentru care acesta a fost cuprins în planul...
Mehedinţi: Proiect româno-italian în domeniul terapiei ocupaţionale pentru persoanele vârstnice instituţionalizate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi va colabora cu Federaţia Naţională a Pensionarilor - CISL Lombardia din Italia pentru promovarea unui proiect pentru persoanele vârstnice instituţionalizate în judeţ.
Comunicat de presă - IGPR ÎNCEPE SÃPTÃMÂNA PREVENIRII CRIMINALITÃŢII
Mehedinţi: Proiect de modernizare a infrastructurii sociale destinate copiilor cu dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat proiectul 'Construire şi dotare Centru de zi pentru copilul cu autism - P+E, reabilitare şi modernizare Centru de plasament pentru copilul cu dizabilităţi, Drobeta-Turnu-Severin', a declarat marţi, pentru AGERPRES...
Dreptul la şanse egale - un proiect pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală Mai mult de 100 de persoane adulte cu probleme de sănătate mintală au beneficiat deja de servicii de consiliere socială, psihologică, psihiatrică şi juridică gratuită în cadrul proiectului ''Dreptul la şanse egale'' pe care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector...