Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Bugetul orientativ pentru medicamentele compensate, depăşit cu peste 600.000 lei
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul orientativ alocat de la începutul acestui an pentru decontarea medicamentelor compensate şi gratuite a fost depăşit în judeţul Bistriţa-Năsăud cu peste 600.000 lei, potrivit statisticilor afişate pe site-ul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS).
În primele şase luni ale anului, bistriţenilor li s-au prescris medicamente compensate în valoare de mai bine de 21 milioane lei, cu circa 410.000 lei mai mult decât valoarea orientativă alocată.
În luna iulie, după semnarea noilor contracte cu CJAS Bistriţa-Năsăud, farmaciştii au eliberat în primele trei săptămâni medicamente compensate şi gratuite în valoare de peste 3,3 milioane lei, cu 204.468 lei mai mult decât bugetul orientativ al lunii în curs.
De vinerea trecută, nicio farmacie din judeţul Bistriţa-Năsăud nu mai eliberează astfel de medicamente, fondurile fiind epuizate, motiv pentru care bolnavii vor trebui să aştepte luna august pentru a-şi putea folosi reţetele.
În judeţul Bistriţa-Năsăud, CJAS a încheiat contracte cu 69 de farmacii, majoritatea din municipiul Bistriţa. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.
Bistriţa-Năsăud: Farmaciile, fără fonduri pentru medicamentele compensate Cele 65 de farmacii din judeţul Bistriţa-Năsăud care au contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) mai au la dispoziţie doar puţin peste 4.700 lei din care să deconteze medicamente gratuite şi compensate pentru a doua jumătate a lunii noiembrie şi luna decembrie.
Bistriţa-Năsăud: Farmaciile ameninţă că nu vor mai elibera medicamente compensate Farmaciştii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), sunt decişi să nu mai elibereze medicamente compensate şi gratuite începând cu data de 11 august, dacă până atunci nu primesc sumele restante pentru aceste medicamente.
Bistriţa-Năsăud: Directorul CJAS dă asigurări că nu sunt întârzieri la plăţile către spitale şi farmacii Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud, Camelia Ilişuan, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că plăţile către spitale şi farmacii pentru serviciile efectuate sunt la zi, iar în unele cazuri chiar s-au făcut plăţi în avans pentru că au existat fonduri...
Bistriţa-Năsăud: CJAS, datorii de 42 milioane lei către furnizorii de servicii medicale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud a încheiat anul 2010 cu datorii de 42 milioane lei către furnizorii de servicii medicale, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul acestei instituţii, Vilhelm Szekely.
Bistriţa-Năsăud: Toţi medicii de familie au semnat noile acte adiţionale Toţi cei 143 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), au semnat noile acte adiţionale la contractul pe 2010, potrivit datelor afişate pe site-ul acestei instituţii.