Cele mai citite
 


Cancerul se adaugă vârstei de 88 de ani a generalului Jaruzelski
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul dictator comunist polonez Wojciech Jaruzelski /88 ani/ a recunoscut că suferă de un limfom într-un interviu publicat luni de cotidianul naţional Wprost.
"Sunt grav bolnav. Sufăr de o tumoare malignă care se dezvoltă în ganglionii limfatici. Petrec pe rând câteva zile în spital sub perfuzii pentru chimioterapie, apoi câteva săptămâni acasă şi tot aşa, în continuare", a declarat generalul.

Judecat pentru "crime comuniste" din cauză că a impus legea marţială în Polonia în 1981, generalul Jaruzelski nu poate asista la procesul său din motive de sănătate. El este pasibil - teoretic - de o pedeapsă de 10 ani închisoare.

Wojciech Jaruzelski mai este urmărit în justiţie pentru o masacrare a muncitorilor pe litoralul Mării Baltice în 1970, comisă de poliţie şi armată în perioada în care el era ministru al apărării.

"Aş vrea să păstrez încă destule forţe pentru a trăi până la sfârşitul acestor procese şi a auzi verdictele tribunalelor independente. Verdictele pronunţate astăzi sunt exclusiv mediatice şi politice. Dar totul depinde acum de natură şi de excelenţii medici ai spitalului militar" din Varşovia, a adăugat generalul.

Spitalizat în martie pentru o infecţie respiratorie, generalul Jaruzelski a fost supus ulterior unei chimioterapii pentru a trata o proliferare canceroasă în ţesutul limfoid care i-a fost diagnosticată cu această ocazie.

Wojciech Jaruzelski a fost la putere fără întreruprere între anii 1981-1989. El a reprimat în 1981 mişcarea Solidaritatea a lui Lech Walesa, devenit în 1980 primul sindicat independent în lumea comunistă. Generalul Jaruzelski a facilitat totuşi tranziţia democratică a Poloniei, acceptând în 1980 să împartă puterea cu opoziţia anticomunistă încarnată de Solidaritatea, înainte de a se retrage din viaţa publică spre sfârşitul anului 1990.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Generalul Wojciech Jaruzelski, spitalizat pentru infecţie respiratorie şi diagnosticat cu cancer Fostul dictator comunist polonez Wojciech Jaruzelski /88 ani/ a recunoscut că suferă de un limfom într-un interviu publicat luni de cotidianul naţional Wprost.
INTERVIU Patriciu Achimaş-Cadariu (IOCN): Cancerul poate fi vindecat, dar trebuie programe de depistare La 38 de ani, după specializări în ţară şi străinătate, Patriciu Achimaş-Cadariu conduce de doi ani Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca (IOCN), una dintre cele mai performante instituţii de profil din România şi din Europa. El vorbeşte, în interviul acordat AGERPRES, despre...
Cancerul lui Hugo Chavez Fostul premier venezuelan, Jose Vicente Rangel a asigurat că preşedintele Hugo Chavez nu are cancer la colon şi că deocamdată nu va fi supus chimioterapiei. Totuşi, Rangel a recunoscut că Chavez este bolnav, notează luni ziarul Las Provincias.
Dr. Florin Şelaru: Trebuie să asigurăm pregătirea studenţilor la medicină în cercetare, la nivel internaţional - interviu Dr. Florin Şelaru este profesor asistent la Spitalul şi Universitatea ''Johns Hopkins'', specializat în gastroenterologie şi, în paralel cu activitatea clinică, face cercetare fundamentală în domenii precum diagnosticul şi terapia personalizată a cancerului.
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila, mulţumit de demararea Programului de screening pentru cancerul de col uterin Senatorul UDMR Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, şi-a manifestat, joi, mulţumirea că judeţul Bihor face parte din cele şase judeţe în care, de săptămâna aceasta, a început screening-ul pentru depistarea cancerului de col uterin, ţinând să transmită mulţumiri fostului ministru Ladislau Ritli pentru...