Cele mai citite
 


Candidaţii la Academia de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' supravegheaţi de camere video
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei peste 450 de candidaţi la Academia de Poliţie ''Alexandru Ioan Cuza'' sunt supravegheaţi, în timpul examenului, pentru prima dată, de camere video.
După desfăşurarea probei scrise va avea loc, în sălile de concurs, în prezenţa candidatului şi a unui martor asistent provenit tot din rândul candidaţilor, corectarea lucrărilor.
Potrivit rectorului Academiei, chestor de poliţie Ioan Liviu Tăut, comisiile de concurs, pentru proba scrisă de limba şi literatura română, limba străină şi istoria românilor, sunt alcătuite din profesori desemnaţi de inspectoratele şcolare judeţene din Prahova, Buzău, Braşov, Tulcea, Dâmboviţa, Constanţa, Dolj, Iaşi, Suceava şi Vaslui.
''Am beneficiat de sprijinul concret nemijlocit al direcţiilor generale din minister şi de sprijinul conducerii ministerului. Procesul de învăţământ a fost reaşezat (...), a fost suplimentat cu teme care au vizat noile tendinţe ale fenomenului infracţional (...), am reluat legăturile de colaborare cu instituţii similare din Germania, Ungaria, Olanda, Turcia, Austria, Bulgaria, Moldova, Polonia. Planurile de învăţământ pentru seriile următoare au fost pentru prima dată analizate, dezbătute şi aprobate în consiliile de conducere ale inspectoratelor generale din minister. Ne propunem în continuare creşterea calităţii învăţământului pentru a forma ofiţeri bine pregătiţi. Ne propunem modernizarea bazei tehnico-materiale prin amenajarea unui poligon de aplicaţii şi, nu în ultimul rând, achiziţionarea de aparatură pentru laboratoarele criminalistice în valoare de peste 100.000 de euro prin atragerea de fonduri europene'', a precizat, marţi, rectorul Academiei.
Pentru Academia de Poliţie au fost aprobate 546 de locuri, cele mai multe fiind la specializarea Ordine şi siguranţă publică.
Procentul, raportat la numărul de locuri scoase la concurs, este de 4,3 candidaţi pe un loc la Poliţie, 3,4 candidaţi pe un loc la Poliţia de frontieră, la Jandarmi - 3,9 candidaţi pe un loc, la Penitenciare - 2,3 candidaţi pe un loc, iar la Pompieri - 2,4 candidaţi pe un loc.
La Facultatea de Pompieri proba scrisă s-a desfăşurat joi, 21 iulie. IGSU a înaintat 169 de dosare pentru cele 40 de locuri scoase la concurs. Dintre cei 169 de candidaţi, 40 nu s-au prezentat, la proba medicală nu s-a prezentat unul, iar altul a fost respins. Din 127 de candidaţi prezentaţi la probele sportive au fost respinşi 31, rămânând pentru proba scrisă 96 de candidaţi.
Proba a II-a la Facultatea de Pompieri a constat în susţinerea unui examen scris la algebră şi elemente de analiză matematică şi fizică, media primilor 10 candidaţi fiind 10 pe linie, iar ultimul declarat admis a avut media 8,50.AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
Arad: Şefa secţiei de Psihiatrie a SCJU, vizată de percheziţiile în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă ÎCCJ Arad, 31 mai /Agerpres/- Poliţiştii arădeni au percheziţionat, marţi, cabinetele unor medici de pe reza judeţului, între care şi la cel al prof. dr. Delia Marina Podea, şeful Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, care este suspectată de faptul că ar fi solicitat bani de la...
Şefa Secţiei de Psihiatrie a SCJU Arad, prof dr Delia Podea, ridicată şi dusă la audieri Şeful Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, prof dr Delia Marina Podea, cadru didactic la Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad, a fost ridicată, marţi după-amiază, de anchetatori şi dusă la audieri.
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.600 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 17 - 23 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.619 locuri de muncă vacante pentru perioada 17 - 23 februarie, cu 239 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Numărul locurilor de muncă vacante, în scădere cu aproape 400 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţe, pentru perioada 12 - 19 aprilie 2012, un număr de 9.978 locuri de muncă vacante, cu aproape 400 mai puţine decât în săptămâna precedentă, conform unui comunicat al ANOFM remis, joi, AGERPRES.