Cele mai citite
 


Peste 200 de persoane intoxicate în China după o scurgere de amoniac
miercuri, 5 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Beijing, 5 aug /Agerpres/ - Peste 200 de persoane au fost intoxicate miercuri în urma unei scurgeri de amoniac într-o uzină farmaceutică din nordul Chinei, informează agenţia Xinhua.

Incidentul a avut loc din cauza unei erori umane în timpul descărcării unui camion, care transporta 30 de tone de amoniac, la Chifeng, în regiunea autonomă Mongolia interioară, au informat autorităţile locale.

21 de persoane au fost spitalizate, iar alte 181 au fost plasate sub observaţie.

Scurgerea de amoniac a fost izolată în circa 50 de minute de la producere, dar autorităţile au fost obligate să evacueze locuitorii pe o rază de 2 km în scop preventiv.

De asemenea, notează Xinhua, autorităţile testează apa pentru a depista o eventuală contaminare cu amoniac. AGERPRES/(Florin Ştefan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: O eroare umană, în spatele morţii celor 15 copii vaccinaţi împotriva rujeolei în Siria Un relaxant muscular se pare că a fost amestecat din greşeală cu vaccinul împotriva rujeolei, provocând moartea a 15 copii în Siria în această săptămână, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), numind-o cea mai mare tragedie de acest gen, informează Reuters.
Cseke Attila: Riscul de contaminare prin consumul de apă este eliminat în zonele urbane din România Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi, cu prilejul celei de-a doua întâlniri a părţilor pentru Protocolul asupra apei şi sănătăţii, că în România apa furnizată prin sistem centralizat este o apă simplă, proprie consumului uman.
Două cazuri de contaminare directă cu bacteria ECEH în Danemarca O femeie de 60 de ani şi o fetiţă de 6 ani au fost contaminate de rude în Danemarca cu aceeaşi tulpină a bacteriei E. coli enterohemoragică (ECEH) care a provocat zeci de morţi în Germania, a anunţat joi un institut danez, citat de AFP.
SUA: Anchetă privind o posibilă contaminare prin perfuzii, după nouă decese suspecte în spitale Oficiali din sistemul sanitar federal au anunţat declanşarea unei anchete pentru a stabili dacă perfuziile intravenoase au fost contaminate cu o bacterie, după ce nouă pacienţi bolnavi grav au murit, iar alţi zece s-au îmbolnăvit în spitale din statul Alabama după ce au fost trataţi cu soluţii comune...
Germenii plantei schinduf, sursa de contaminare cu E.coli în Franţa şi Germania Germenii plantei schinduf, denumit şi fân grecesc sau regional molotru, constituie, cel mai probabil, legătura dintre cele două focare de contaminare cu E.coli înregistrate în Franţa si Germania, potrivit concluziilor Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) şi Centrului European pentru...
Alba: Ancheta DSP Alba a stabilit o contaminare masivă cu salmonela în cazul nuntaşilor de la Bistra Autorităţile sanitare din Alba au constatat o contaminare masivă cu salmonela în gospodăria din Bistra unde, săptămâna trecută, a fost preparată mâncarea pentru o nuntă care s-a soldat cu spitalizarea a aproximativ unui sfert dintre participanţi.