Cele mai citite
 


Economia britanică a crescut cu 0,2% în trimestrul al doilea
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ritmul de creştere al economiei britanice a încetinit la 0,2% în trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, după un avans de 0,5% înregistrat în primul trimestru, arată datele publicate marţi de Oficiul naţional de statistică, transmite Reuters.
Cifrele comunicate de OMS sunt în linie cu estimările analiştilor, care mizau pe o creştere de 0,1-0,2% în trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru.
ONS a precizat că avansul economic a fost afectat de o serie de factori unici precum sărbătoarea prilejuită de nunta regală şi efectele cutremurului şi tsunamiul din Japonia. ONS a estimat că aceşti factori au şters 0,5 puncte procentuale din creşterea înregistrată în trimestrul al doilea.
Pe sectoare de activitate, producţia industrială a scăzut semnificativ în perioada aprilie-iunie (1,4%), în timp ce sectorul construcţiilor şi serviciile au înregistrat doar creşteri modeste (0,5% fiecare).
Banca Angliei a avertizat că Marea Britanie se va confrunta cu o perioadă dificilă iar discuţiile pe tema unui nou program de relaxare cantitativă s-au intensificat, în condiţiile în care Banca centrală a lăsat dobânda de referinţă la nivelul record de 0,5% timp de aproape doi ani şi jumătate. AGERPRES/ (Constantin Balaban)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS ia în calcul o monitorizare sanitară de 10 până la 20 de ani în Japonia Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a subliniat miercuri importanţa creării unor sisteme de supraveghere sanitară pe 10 până la 20 de ani în Japonia în vederea măsurării consecinţelor pe termen lung asupra sănătăţii ale accidentului de la centrala nucleară Fukushima, relatează agenţia France Presse...
OMS apreciază că nu este nevoie de restricţii de călătorie în Japonia Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat vineri că nivelul de radiaţii din Tokyo este în creştere, dar încă nu prezintă riscuri pentru sănătate şi nu consideră că există motive să se interzică deplasările în Japonia din cauza crizei nucleare, transmite AFP.
Japonia: A început să funcţioneze o bancă de celule stem pluripotente induse (iPS) obţinute din măsele de minte O bancă de celule stem pluripotente induse (iPS) obţinute din pulpa dentară a măselelor de minte extrase de la pacienţi a început să fie creată în Japonia şi va servi pentru cercetări în domeniul medicinei regenerative, anunţă EFE marţi, reluând o informaţie din ziarul nipon 'Nikkei'. Celulele iPS au...
OMS: România, între puţinele ţări din lume care dispun de un sistem adecvat de îngrijiri paliative Foarte puţini dintre bolnavii aflaţi la sfârşitul vieţii primesc îngrijiri paliative, relevă primul studiu global pe acest subiect, publicat marţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). România este una din cele doar 20 de ţări din lume care au un sistem adecvat de îngrijiri paliative, se arată în...
OMS: Circa 10% dintre ruşi suferă de dereglări psihice Săptămâna trecută la Moscova a fost arestat un schizofernic care şi-a ucis şi mâncat tovarăşul de pahar, iar cu câteva zile înainte un alt bărbat alerga noaptea printr-o staţie de benzină, înţepându-i cu cuţitul pe toţi cei care îi ieşeau în cale... În condiţiile Rusiei contemporane, un om bolnav psihic...
OMS: În România au fost diagnosticate 78.760 de noi cazuri de cancer în 2012 În România s-au înregistrat 78.760 de noi cazuri de cancer în 2012, indică un studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, se arată într-un comunicat de presă al MediHelp International.