Cele mai citite
 


Epidemia de ECEH din Germania, declarată încheiată
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul naţional de prevenire a maladiilor a anunţat marţi că epidemia mortală de E.coli enterohemoragică este declarată încheiată în Germania, relatează AP.
Institutul Robert Koch a anunţat marţi că nimeni nu s-a mai îmbolnăvit de ECEH în ultimele trei săptămâni, perioada de incubare a bolii.

În total, de la izbucnirea epidemiei de ECEH au existat 52 de morţi la nivel mondial, dintre care 50 în Germania şi câte unul în SUA şi Suedia.

Tulpina de E.coli a provocat un număr neobişnuit de mare de cazuri cu complicaţii severe care pot duce la blocaj renal. Nu mai puţin de 4.321 de persoane s-au îmbolnăvit de ECEH în Germania, dintre care 825 au dezvoltat complicaţii. Încă circa 140 de cazuri s-au înregistrat în alte 15 ţări.

Epidemia de ECEH s-a declanşat la începutul lui iunie şi a fost pusă iniţial pe seama consumului de seminţe germinate cultivate la o fermă de lângă Hamburg. Autorităţile europene au anunţat ulterior că un lot de cimbrişor provenit din Egipt este sursa cea mai probabilă a epidemiei, notează AP.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de E.coli: cinci cazuri în SUA Numărul cazurilor din SUA legate de epidemia de provocată de E.coli în Europa a ajuns la cinci, au anunţat oficiali americani din domeniul sănătăţii. Centrul de Prevenire şi Control al Îmbolnavirilor din SUA a mai adăugat un caz la cele existente. Dar spre deosebire de cele patru anterioare, acesta nu...
Germania: Epidemia cu E.coli nu a fost provocată de castraveţii spanioli Castraveţii spanioli nu sunt vinovaţi de izbucnirea epidemiei cauzate de 'E. coli', care a făcut până acum 15 morţi, producând totodată îmbolnăvirea a peste 1.400 de persoane în Germania, a informat marţi şefa Departamentului de sănătate publică din Hamburg, Cornelia Prufer-Storks, transmite EFE.
Epidemia E.coli: Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 50 Bilanţul epidemiei provocate de bacteria Ecoli enterohemoragică (Eceh) a ajuns la 50 de morţi, dintre care 48 în Germania, după decesul unei septuagenare germane şi al unei alte persoane în Statele Unite, conform informaţiilor oferite de autorităţile germane şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...
E.coli: Patru noi decese aduc bilanţul victimelor la 30 Epidemia provocată de bacteria Ehec s-a soldat cu încă cinci morţi, bilanţul deceselor ajungând la 30, relatează Le Soir.
Epidemia E.coli: medicii avertizează asupra efectelor neurologice grave Iniţial, medicii au fost mai îngrijoraţi de efectele asupra rinichilor pacienţilor afectaţi de E.coli enterohemoragic, sau EHEC. Săptămâna trecută, însă, a devenit evident că efectele secundare neurologice ale infecţiei bacteriene ar putea fi chiar mai rele, informează publicaţia germană Der Spiegel...
E.coli: seminţele de fenugreek importate din Egipt au jucat un rol în intoxicaţie Seminţele de fenugreek importate din Egipt în Franţa şi Germania în 2009 şi 2010 au jucat un rol în intoxicaţia cu bacteria E.coli ce a făcut cel puţin 48 de morţi în Europa, a declarat miercuri Agenţia Europeană pentru Siguranţă Alimentară EFSA, transmit AP şi AFP.