Cele mai citite
 


Galaţi: Medicii de familie pot face permanenţă în şapte centre rurale
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 40 de medici de familie din judeţul Galaţi îşi pot desfăşura activitatea în şapte centre de permanenţă înfiinţate în mediul rural, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Potrivit acestuia, centrele de permanenţă funcţionează deja în localităţile Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Bereşti şi Băleni, urmând ca în câteva zile să devină funcţionale şi cele din Cavadineşti şi Brăneşti.
Boldea a spus că acţiunea de înfiinţare de centre de permanenţă în mediul rural pentru medicii de familie va continua în funcţie de necesităţi.
''Ministerul Sănătăţii ne-a informat că putem înfiinţa, la nivel de judeţ, oricâte centre de permanenţă ne sunt necesare. Finanţarea nu va fi o problemă. Din punct de vedere al costurilor, un centru de permanenţă are nevoie de circa 17.000 lei pentru un an, plus alţi 3.000 lei pentru trusa medicală. Banii sunt asiguraţi direct de Ministerul Sănătăţii, prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate'', a afirmat Boldea.
Un medic de familie poate face permanenţă în maximum două centre, potrivit regulamentului impus de către DJSP. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de mii de elevi din mediul rural riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară Peste 34.000 de preşcolari şi elevi din mediul rural gălăţean riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară dacă cei 110 medici de familie care asigură această activitate nu vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii sau autorităţile locale, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului...
Galaţi: 84 de medici de familie din mediul rural se implică în proiectul Telemedicina Un număr de 84 de medici de familie din mediul rural, din judeţul Galaţi, dintre cei 107 existenţi, se vor implica în proiectul Telemedicina, finanţat de Ministerul Sănătăţii prin fonduri europene, a declarat, luni, pentru AGERPRES, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Deficit de medici de familie în mediul rural În judeţul Galaţi există un deficit de 15 medici de familie în mediul rural, 13 localităţi având nevoie de încă unul sau doi astfel de medici, a declarat, marţi, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Program de medicină la distanţă pentru locuitorii din mediul rural Judeţul Galaţi, alături de judeţele Brăila şi Tulcea, este inclus într-un proiect de implementare a unei reţele de telemedicină în mediul rural, care va deveni funcţional în luna noiembrie, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Galaţi: Mai multe centre de permanenţă şi raţionalizarea numărului de paturi în spitale - priorităţile DSP în 2012 Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că priorităţile în domeniul sănătăţii pe anul 2012 sunt crearea unor noi centre de permanenţă, achiziţionarea de ambulanţe şi raţionalizarea numărului de paturi în spitale.