Cele mai citite
 


Generalul Wojciech Jaruzelski, spitalizat pentru infecţie respiratorie şi diagnosticat cu cancer
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul dictator comunist polonez Wojciech Jaruzelski /88 ani/ a recunoscut că suferă de un limfom într-un interviu publicat luni de cotidianul naţional Wprost.
"Sunt grav bolnav. Sufăr de o tumoare malignă care se dezvoltă în ganglionii limfatici. Petrec pe rând câteva zile în spital sub perfuzii pentru chimioterapie, apoi câteva săptămâni acasă şi tot aşa, în continuare", a declarat generalul.

Judecat pentru "crime comuniste" din cauză că a impus legea marţială în Polonia în 1981, generalul Jaruzelski nu poate asista la procesul său din motive de sănătate. El este pasibil - teoretic - de o pedeapsă de 10 ani închisoare.

Wojciech Jaruzelski mai este urmărit în justiţie pentru o masacrare a muncitorilor pe litoralul Mării Baltice în 1970, comisă de poliţie şi armată în perioada în care el era ministru al apărării.

"Aş vrea să păstrez încă destule forţe pentru a trăi până la sfârşitul acestor procese şi a auzi verdictele tribunalelor independente. Verdictele pronunţate astăzi sunt exclusiv mediatice şi politice. Dar totul depinde acum de natură şi de excelenţii medici ai spitalului militar" din Varşovia, a adăugat generalul.

Spitalizat în martie pentru o infecţie respiratorie, generalul Jaruzelski a fost supus ulterior unei chimioterapii pentru a trata o proliferare canceroasă în ţesutul limfoid care i-a fost diagnosticată cu această ocazie.

Wojciech Jaruzelski a fost la putere fără întreruprere între anii 1981-1989. El a reprimat în 1981 mişcarea Solidaritatea a lui Lech Walesa, devenit în 1980 primul sindicat independent în lumea comunistă. Generalul Jaruzelski a facilitat totuşi tranziţia democratică a Poloniei, acceptând în 1980 să împartă puterea cu opoziţia anticomunistă încarnată de Solidaritatea, înainte de a se retrage din viaţa publică spre sfârşitul anului 1990.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul se adaugă vârstei de 88 de ani a generalului Jaruzelski Fostul dictator comunist polonez Wojciech Jaruzelski /88 ani/ a recunoscut că suferă de un limfom într-un interviu publicat luni de cotidianul naţional Wprost.
Generalul Jaruzelski face chimioterapie Ultimul lider comunist al Poloniei, generalul Wojciech Jaruzelski, face chimioterapie la o clinică militară din Varşovia, după ce a fost diagnosticat cu o formă de cancer, transmite Associated Press.
Bolnavii de cancer trataţi cu chimioterapie dezvoltă rezistenţă la acest tratament Chimioterapia face ca pacienţii să dezvolte rezistenţă la acest tip de tratament, ceea ce diminuează eficienţa tratării cancerului, avertizează revista ştiinţifică britanică Nature Medicine în ediţia sa de luni.
INTERVIU Patriciu Achimaş-Cadariu (IOCN): Cancerul poate fi vindecat, dar trebuie programe de depistare La 38 de ani, după specializări în ţară şi străinătate, Patriciu Achimaş-Cadariu conduce de doi ani Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca (IOCN), una dintre cele mai performante instituţii de profil din România şi din Europa. El vorbeşte, în interviul acordat AGERPRES, despre...
Preşedintele paraguayan a început tratamentul chimioterapic în Brazilia Preşedintele paraguayan Fernando Lugo, care suferă de cancer al sistemului limfatic, a început joi o chimioterapie la un spital din Sao Paolo, unde a ajuns marţi, informează AFP. Medicii au confirmat prezenţa unui limfom, a declarat AFP un purtător de cuvânt al spitalului brazilian.
Ratko Mladic a suferit de o formă gravă de cancer al sistemului limfatic Fostul lider militar al sârbilor bosniaci Ratko Mladic a suferit de o 'formă gravă de cancer al sistemului limfatic' şi a fost supus unui tratament cu chimioterapie şi unei intervenţii chirurgicale la Belgrad, în 2009, a declarat joi avocatul acestuia, Milos Saljic, transmite AFP.