Cele mai citite
 


Gorj: Locurile în centrele de îngrijire a vârstnicilor, insuficiente comparativ cu solicitările depuse
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrele din judeţul Gorj care asigură îngrijirea şi asistenţa persoanelor cu handicap şi vârstnicilor dispun de un număr foarte redus de locuri libere comparativ cu cel al solicitărilor depuse, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, Constantin Preoteasa.
Potrivit sursei citate, din cele patru centre aflate în subordinea DGASPC Gorj, care oferă peste 250 de locuri persoanelor cu handicap şi celor vârstnice, doar în două există, momentan, şapte locuri disponibile.
"La Complexul de Îngrijire şi Asistenţă de la Suseni, din totalul de 100 de locuri, mai este liber unul singur, iar la Complexul de la Dobriţa, din totalul de 50 de locuri, doar 6 mai sunt vacante. În total, la aceste două unităţi avem depuse aproximativ 40 de cereri pentru internare. În subordinea DGASPC mai sunt două alte centre de îngrijire, Bâlteni şi Târgu-Cărbuneşti, care, din păcate, nu dispun de niciun loc liber. Avem în lucru un proiect de extindere a Complexului de la Dobriţa, dar mai este de lucru până la finalizare. Mereu am avut un număr redus de locuri vacante comparativ cu cel al solicitărilor, încercăm totuşi să facem faţă", a spus directorul DGASPC Gorj.
În judeţ mai există un centru de asistenţă socială pentru persoanele vârstnice în localitatea Novaci care, potrivit consilierului în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Cătălin Manciu, nu mai are niciun loc disponibil din totalul de 30 oferite.
Acesta a menţionat marţi, în cadrul unei şedinţe pentru problemele persoanelor vârstnice, că volumul de muncă la unităţile de acest gen din judeţ este acoperit aproape în totalitate de personalul actual, fiind necesară totuşi angajarea câtorva persoane care să ajute la realizarea curăţeniei în centre.
"În prezent, la Centrul din Novaci, asistenţa medicală este asigurată de către patru asistente medicale, iar personalul care asigură curăţenia centrului şi îngrijirea beneficiarilor este oferite de către cinci infirmiere şi trei îngrijitoare curăţenie. La unitatea din Suseni asistenţa medicală este asigurată de 45 de angajaţi, iar curăţenia şi îngrijirea beneficiarilor de către 25 de infirmiere şi trei îngrijitoare, iar la Dobriţa există 21de angajaţi în asistenţa medicală şi alţi 12 în infirmerie şi curăţenie. Cred că personalul care se ocupă de curăţenia centrelor ar trebui suplimentat, dat fiind că se lucrează cu persoane care nu se pot mişca singure şi au nevoie în permanenţă de asistenţă, precum şi de curăţenie", a menţionat Cătălin Manciu. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată a unei asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Apă şi asistenţă medicală, asigurate pentru locuitorii sectorului 2 pe perioada caniculei Primăria Sectorului 2 a înfiinţat puncte în care se va distribui apă rece către cetăţeni, semnalate corespunzător şi dotate cu aparate de aer condiţionat, având în vedere temperaturile ridicate care se înregistrează în Capitală.
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Prahova: Angajaţi ai unui centru de reabilitare neuropsihică, sancţionaţi după ce o pacientă a născut Un număr de 11 angajaţi ai Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu handicap din oraşul Urlaţi au fost sancţionaţi pentru neîndeplinirea corespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, după ce o pacientă internată de 21 de ani în această instituţie a rămas însărcinată...
Bacău : Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar public trimişi în judecată pentru acte de corupţie Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Bacău într-un dosar de corupţie.