Cele mai citite
 


Iranul continuă ofensiva contra rebelilor kurzi la graniţa cu Irakul
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Gardienii revoluţiei, armata ideologică de elită a Teheranului, a anunţat marţi că ofensiva sa contra rebelilor kurzi Pjak continuă în nord-vestul ţării, menţionând totodată anihilarea mai multor rebeli, transmite France Presse.
'Ieri seară (luni), mai multe echipe ale Pjak au fost încercuite şi eliminate' în apropierea localităţilor Piranshahr şi Sardasht, nu departe de frontiera irakiană, anunţă Gardienii revoluţiei într-un comunicat citat de agenţia oficială Irna.

Gardienii revoluţiei au lansat la 16 iulie o vastă ofensivă contra bazelor Pjak (Partidul pentru o viaţă liberă în Kurdistan) de o parte şi de alta a frontierei cu Kurdistanul irakian, pierzând opt oameni, între care un înalt responsabil.

Până duminică, Pjak recunoscuse pierderea a doar două persoane.

Luni, Crucea Roşie a anunţat că sute de locuitori din regiunea frontalieră cu nordul Irakului au fugit din calea violenţelor.

Pjak este permanent implicat în confruntări cu armata şi forţele iraniene, care bombardează, ca represalii, zonele frontaliere montane din Kurdistanul irakian, unde operează combatanţii separatişti.AGERPPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie face apel la respectarea 'legilor războiului' în conflictele din Orientul Mijlociu Toate părţile implicate în conflictele armate trebuie să 'respecte legile războiului', a afirmat marţi la Geneva un înalt responsabil al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), chestionat cu privire la primele bombardamente americane din Siria, relatează AFP.
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.
Crucea Roşie Română deschide centre de zi pentru copii şi tineri defavorizaţi în Dolj, Hunedoara şi Botoşani Crucea Roşie Română deschide trei centre de zi pentru copii şi tineri defavorizaţi în judeţele Dolj, Hunedoara şi Botoşani, informează un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
Crucea Roşie anunţă că dispune de un mai mare acces la civilii sirieni afectaţi de conflictul din Siria Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) livrează ajutoare unui număr mai mare de civili sirieni şi vizitează mai mulţi deţinuţi în închisorile guvernamentale, însă situaţia rămâne "dramatică" în zonele asediate, a declarat marţi directorul regional al CICR pentru Orientul Mijlociu, Robert Mardini...
Crucea Roşie: Aproximativ un milion de irakieni este posibil să fugă din calea luptelor de la Mosul Numărul irakienilor strămutaţi ar putea ajunge la un milion în următoarele luni, deoarece luptele se intensifică în jurul oraşului Mosul, fieful Statului Islamic (SI), şi în alte locuri, a avertizat vineri, din Geneva, Crucea Roşie, citată de agenţia DPA.
Crucea Roşie Română va susţine financiar procesul de recuperare a victimelor din Colectiv Crucea Roşie Română a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătăţii prin care va susţine financiar, din fondurile campaniei "Nouă ne pasă", procesul de recuperare a victimelor din Colectiv, pe termen scurt, mediu şi lung, în completarea sprijinului oferit de statul român.