Cele mai citite
 


La ''Naţional Arena'' a fost verificată nocturna
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lucrările la ''Naţional Arena'' se apropie de finalizare, a fost instalată nocturna, gazonul a fost montat parţial, iar preocupările imediate vizează amenajarea intrărilor şi ieşirilor din arena sportivă, parcările şi organizarea transportului care să aducă publicul, pe data de 10 august, la meciul inaugural de fotbal România - Argentina, a constatat, luni seară, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, în timpul unei vizite la stadion.
"Astăzi a fost comisia de inspecţie (reprezentantul UEFA - n.r.). Asta ne şi recomandă, să existe câteva exerciţii cu pază, deservire etc., în aşa fel încât să vedem că el funcţionează. E vorba de partea de administrare, de partea de management. Şi, contrar celor răi, care spuneau că nimic nu-i bine, pe data de 10 (august - n.r.) ne vom vedea cu toţii, să avem bucuria că funcţionează şi să vedem şi meciul de deschidere, România - Argentina", a spus Oprescu.
El a estimat că, în aproximativ o săptămână, vor fi stabilite ultimele detalii. "De marţi începe şi dotarea celor opt cabinete medicale cu tot ce le trebuie, maşinăriile care transportă sportivii şi, separat, oamenii care au nevoie de asistenţă medicală, cabinetul antidoping de pus la punct cu tot ceea ce îi trebuie", a precizat edilul-şef.
Împreună cu constructorul şi cu reprezentantul UEFA, primarul general a discutat despre culoarea suprafeţei elastice ce va fi montată peste un strat de covor asfaltic de jur împrejurul gazonului.
Cât priveşte administrarea stadionului, Oprescu a spus că, miercuri, pentru a patra oară, va introduce în şedinţa CGMB proiectul de hotărâre cu explicaţiile necesare privind încheierea unui parteneriat public-privat cu o firmă stabilită în urma unei licitaţii internaţionale, care să se ocupe de managementul arenei sportive. "Pentru că, vă daţi seama ce cheltuieli sunt cu stadionul, în aşa fel încât el să se poată amortiza în timp, adică peste vreo 30 de ani, când am să renunţ şi eu la funcţia de primar, fiind foarte bătrân", a ironizat Oprescu.
Pe de altă parte, directorul general al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu, a admis că sunt "anumite şicane" la nivelul Federaţiei Argentiniene de Fotbal, pentru că această echipă nu s-a calificat în finala Cupei America. "Noi avem un contract ferm semnat cu ei. Din acest punct de vedere, nu cred că există nicio problemă. În contract sunt prevăzute şi anumite vedete", a spus Lupescu, precizând că printre acestea se numără Lionel Messi.
Şi reprezentantul UEFA, care a inspectat împreună cu primarul general stadiul lucrărilor la stadion, a avut cuvinte de laudă cu privire la modul în care s-au executat lucrările şi la nivelul avansat al acestora, menţionând însă că ţinta UEFA este funcţionalitatea deplină a stadionului în 2012, când va găzdui finala Europa League. "Până atunci, pregătim stadionul, managementul şi infrastructura din jurul acestuia", a spus acesta. AGERPRES/(A - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La Stadionul Naţional a fost instalată nocturna Lucrările la Stadionul Naţional Lia Manoliu se apropie de finalizare, a fost instalată nocturna, gazonul a fost montat parţial, iar preocupările imediate vizează amenajarea intrărilor şi ieşirilor din arena sportivă, parcările şi organizarea transportului care să aducă publicul, pe data de 10 august...
Sorin Oprescu despre asistenţa medicală din Maternitatea Giuleşti Asistenţa în secţiile de neonatologie şi reanimare de la Maternitatea Giuleşti este acoperită de 31 de angajaţi, dintr-un număr de 33 de posturi, a informat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Asistenţa medicală pe litoralul bulgăresc costă cel puţin 40 euro (presă) Asistenţa medicală în staţiunile de pe litoralul bulgăresc costă cel puţin 40 euro, scrie marţi cotidianul sofiot Monitor. Sute de medici închriază nişte camere la hotelurile de pe litoral, amenajând nişte cabinete medicale improvizate. Dacă vreun turist ar avea nevoie de asistenţa medicală, el ar putea...
Mai multe ambulanţe asigură asistenţa medicală la meciul Dinamo Bucureşti - FC Barcelona Patru ambulanţe de tip B şi patru de tip C vor acorda asistenţă medicală, sâmbătă, la meciul amical dintre Dinamo Bucureşti şi FC Barcelona, care se desfăşoară pe Arena Naţională, a declarat pentru AGERPRES dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov.
Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.