Cele mai citite
 


Lucia Varga (PNL): Mediul înconjurător a fost abandonat de actuala guvernare
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul liberal Lucia Varga a declarat, marţi, la Cluj, că PNL va lansa în luna august un program de mediu, pe care îl consideră cu atât mai necesar cu cât actuala putere ar fi abandonat problemele legate de mediul înconjurător.
''Observăm că mediul înconjurător a fost abandonat în actuala guvernare, Ministerul Mediului este acum cel care a fost evaluat de Banca Mondială ca unul care nu a accesat fondurile europene corespunzător şi noi vrem să aducem îmbunătăţiri inclusiv pentru accesarea mai bună a acestor fonduri europene. E o prioritate pentru PNL protecţia mediului şi sper ca pentru USL să fie de asemenea o prioritate în guvernarea viitoare'', a subliniat deputatul liberal.
Lucia Varga şi parlamentarii clujeni ai PNL, senatorul Marius Nicoară şi deputatul Horea Uioreanu, au avut, marţi, o întâlnire informală cu reprezentanţii unor organizaţii neguvernamentale, pentru o discuţie axată pe probleme de mediu.
''Vrem să discutăm faptul că noi susţinem acordarea de facilităţi fiscale mediului de afaceri care investeşte în politici verzi, în reducerea poluării, mediului de afaceri care promovează politici de dezvoltare durabilă sustenabilă. De asemenea, vom discuta problema conservării biodiversităţii cu respectarea dreptului la proprietate. Sunt de părere că atunci vom avea un respect real din partea proprietarilor faţă de mediu, faţă de zonele protejate, când le vom acorda compensaţii şi va fi o prioritate pentru noi acordarea acestor compensaţii pentru că actualul Guvern, deşi avea termenul conform legii să acorde aceste compensaţii, nu le-a acordat'', a menţionat Lucia Varga.
În cadrul discuţiilor au fost abordate şi alte teme referitoare, printre altele, la organismele modificate genetic, spaţii verzi.
''Vrem să ascultăm părerea organizaţiilor neguvernamentale, părerea mediului de afaceri şi în final să propunem cele mai bune politici pentru viitor în România'', a conchis deputatul liberal Lucia Varga. AGERPRES/ (A - Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ponta: Cele trei noi spitale regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova vor fi construite cu fonduri europene Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Iaşi, că trei noi spitale regionale vor fi construite la Iaşi, Cluj şi Craiova cu fonduri europene, investiţia pentru fiecare dintre acestea urmând să se ridice la circa 100 de milioane de euro.
Constanţa: Centru de cercetare în patologia malignă, realizat cu fonduri europene Centrul de Cercetare Dezvoltare pentru Studiul Morfologic şi Genetic în Patologia Malignă (CEDMOG) a fost inaugurat marţi la Constanţa. Proiectul este în valoare de 20 de milioane de lei şi a fost finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Irimie (UMF Cluj): În 2-3 ani România va fi acoperită din punct de vedere al radioterapiei oncologice Rectorul UMF Cluj, Alexandru Irimie, care este şi preşedintele Comisiei de Oncologie de pe lângă Ministerul Sănătăţii, afirmă că România stă foarte prost în ceea ce priveşte dotarea cu aparatură de radioterapie, dar că în 2-3 ani se va ajunge la un nivel apropiat de cel european.
Cluj: Proiect finanţat din fonduri europene menit să asigure noi standarde de calitate în învăţământul medical Proiectul intitulat "Standardele de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul superior din domeniul sănătăţii" lansat, luni, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca vizează crearea unui cadru comun, în privinţa indicatorilor de calitate...
Terapia Ranbaxy va construi la Cluj o facilitate de cercetare şi fabricare a medicamentelor, cu fonduri europene Compania indiană Terapia Ranbaxy va construi la Cluj o facilitate de cercetare şi producţie de noi medicamente generice, cu sprijinul unui proiect european care are o valoare totală de 6,6 milioane de euro.
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...