Cele mai citite
 


Maramureş: ISU continuă moderinzarea şi extinderea unităţilor mobile
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Marcel Lucaciu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă găzduită de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, că unitatea din acest judeţ este printre puţinele din ţară aflate într-o continuă modernizare pentru a reduce timpul de intervenţie în cazul incendiilor.
'Nu sunt informaţii din care să se înţeleagă că în Maramureş există probleme. Ba, mai mult, domnul colonel Ioan Pop, şeful unităţii, se străduieşte foarte mult să multiplice numărul unităţilor de intervenţie. În acelaşi timp, ţine pasul cu modernizarea. SMURD-ul are un timp de intervenţie foarte bine determinat în legislaţie şi este de dorit ca şi noi, pompierii, să facem acelaşi lucru', a spus Marcel Lucaciu.
Vorbind despre situaţia disponibilizărilor din sistem, acesta a spus că se impunea o reorganizare, pentru că erau judeţe în care numărul angajaţilor era prea mare, în timp ce în altele personalul era insuficient.
Din ISU Maramureş urmează a fi disponibilizaţi 33 de subofiţeri. ISU Maramureş deţine puncte de lucru în localităţile Sighetu Marmaţiei, Şomcuta Mare, Vişeu de Sus şi recent a deschis prima bază de intervenţie în comuna Fărcaşa.
'Acest moment de restructurare am încercat să îl folosim pentru a echilibra puţin acel tratament echitabil al fiecărui cetăţean, adică fiecare om să primească nivelul de securitate care i se cuvine în calitate de plătitor de taxe', a precizat Marcel Lucaciu.
Inspectorul general al IGSU a mai spus că, până la începutul anului 2012, fiecare regiune urmează să primească un elicopter care va interveni în situaţiile complicate.
De asemenea, instituţia va continua dotarea cu autospeciale noi doar prin proiecte cu finanţare europeană, pentru că fondurile guvernamentale destinate achiziţionării de maşini au fost suspendate. AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Autospeciale pentru pompieri în valoare de 290.000 de euro Dotarea pompierilor din Sălaj se va îmbunătăţi cu două autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în valoare totală de circa 290.000 de euro, ele urmând a fi achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană ce vizeză îmbunătăţirea dotării cu astfel de echipamente în cele şase judeţe...
Maramureş: ISU a fost dotat cu autospecială complexă asemănătoare unui spital de campanie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş a fost dotat cu o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordare a asistenţei medicale de urgenţă, echipajul acesteia făcând, marţi, o demonstraţie cu noile echipamente, care pot asigura acordarea de asistenţă medicală unui număr...
Două autospeciale de intervenţie de ultimă generaţie, la ISU Maramureş Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a fost dotat recent cu două autospeciale de intervenţie de ultimă generaţie, specifice muncii în condiţii dificile, valoarea acestora ridicându-se la 700.000 de euro.
Gorj: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va beneficia de două noi autospeciale Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, că judeţul Gorj va beneficia de două autospeciale noi, care vor merge în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.
Bistriţa-Năsăud: Dotarea materială a ISU prin fonduri europene continuă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud va beneficia de două noi autospeciale de intervenţie achiziţionate cu fonduri europene în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord - etapa...
Harghita: Un nou proiect European pentru dotarea şi modernizarea ISU şi SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Harghita vor fi dotate cu echipamente moderne în cadrul unui proiect European care are ca scop îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă.