Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii şi şeful CNAS s-au întâlnit cu delegaţia FMI
miercuri, 27 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, au avut marţi o întâlnire de aproape trei ore cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Jeffrey Franks, în cadrul căreia a anunţat că a cerut pentru sistemul de sănătate o rectificare bugetară de 4 miliarde de lei.
La finalul întrevederii ministrul Sănătăţii a declarat că a fost o discuţie foarte constructivă şi că a fost accentuată necesitatea măsurilor de reformă, care însă trebuie susţinută financiar.
"Încă din decembrie am semnalat că pe bugetul CNAS va fi necesară o rectificare bugetară. Bugetul CNAS porneşte cu un minus de 2,8 miliarde lei încă din 2009, pe care îl rostogolim în fiecare an, minus care s-a făcut prin credite de angajament", a spus ministrul Sănătăţii.
Cseke Attila a menţionat că în prezent sunt două proiecte aflate în dezbatere publică, menite să reducă cheltuielile la medicamente. Este vorba de ordinul privind preţurile la medicamentele din programe şi măsurile privind clawback-ul. El a precizat că cele două măsuri se vor promova în luna august.
Ministrul a mai adăugat că sunt necesare măsurile de control, iar prin astfel de măsuri consumul la medicamente va fi mai bine controlat.
La rândul său, preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a spus că discuţiile dintre Ministerul Sănătăţii şi FMI deschid calea către o soluţie comună şi a reiterat ideea că în sistem de face de ani de zile risipă.
În ceea ce priveşte relaţiile dintre CNAS şi minister, Lucian Duţă a menţionat că important este să se găsească soluţii care să facă posibilă funcţionarea sistemului.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seara la TVR1 că ministrul Cseke Attila şi preşedintele CNAS, Lucian Duţă, ori se înţeleg în ceea ce priveşte controlul costurilor în sistemul de sănătate, ori demisionează de la conducerea acestor instituţii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Ministrul Sănătăţii şi preşedintele CNAS, la Palatul Victoria Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a sosit marţi la sediul Guvernului.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Timiş: Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, pregăteşte măsuri antifraudă în sistemul sanitar Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, pregăteşte măsuri antifraudă pentru reducerea risipei banilor publici, acestea urmând să fie anunţate după ce le va discuta cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Orban: Ministrul Sănătăţii şi preşedintele CNAS, chemaţi săptămâna viitoare la audieri în Parlament Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, vor fi audiaţi săptămâna viitoare în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor pe tema funcţionării cardului de sănătate, a declarat, marţi, liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban.